Boek
Nederlands

Tessel viert Sint-Maarten

Monica Maas (illustrator), Marianne Witte (auteur)
+1
Tessel viert Sint-Maarten
×
Tessel viert Sint-Maarten Tessel viert Sint-Maarten
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tessel en haar vriendjes gaan tijdens het Sint-Maartenfeest langs de deuren met hun lampionnen. Het huis van meneer Bloem is zo ver weg dat bijna nooit iemand hem bezoekt. Maar Tessel, Karim, Lucia en Kaatje gaan hem verrassen. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Tessel viert Sint-Maarten
Illustrator
Monica Maas
Auteur
Marianne Witte
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789051165609 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Samen met haar vader koopt Tessel snoep om uit te kunnen delen aan de kinderen die met hun lampionnen langs de deuren gaan vanwege de viering van Sint-Maarten. Op school vertelt de juf over de oorsprong van het feest. ’s Avonds is het zo ver: Tessel en haar vriendjes zingen Sint-Maartenliedjes en halen veel lekkers op. En hoewel dat eigenlijk niet mag, zetten ze hun tocht voort om de bewoner van een verafgelegen dijkhuisje te bezoeken. Die is blij verrast, zeker ook omdat Tessel haar snoep met hem deelt. Een warm verhaal waarin op een organische manier wordt uitgelegd wat het feest inhoudt. De kleurrijke illustraties zijn herkenbaar en ondersteunen de vertelling. De tekst van enkele liedjes is (cursief gedrukt) opgenomen; muzieknotatie ontbreekt. Een sympathieke manier om aandacht te geven aan een feest dat in een deel van Nederland en Vlaanderen en in onder meer antroposofische kringen elk jaar op 11 november gevierd wordt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Monica Maas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vibeke Brugge

Monica Maas (Den Burg, 30 december 1953) is een Nederlandse illustratrice en schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Jeugd en opleiding

Monica Maas werd geboren op het eiland Texel waar ze nog steeds woont en werkt. Ze werd eerst kleuterleidster. Na haar opleiding is ze vier jaar juf geweest op een kleuterschool. Intussen kreeg ze tekenopdrachten en vanaf 1978 werd ze fulltime illustratrice en later kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Maas debuteerde in 1974 met het wandplatenboek Sauwtje zeeheks. Dit was de aanzet tot opdrachten voor kinderboeken. Ze maakt onder meer illustraties voor kinderboeken, geboortekaarten en wenskaarten. In 1979 verschenen haar tekeningen in de liedbundel Onder moeders paraplu waarvoor Wim Hora Adema de teksten had verzameld. Daarnaast illustreerde zij voor tijdschriften als Bobo, Okki, Lees verder op Wikipedia