Daisy
Nederlands

Fee : we blijven altijd zussen

Monika Feth (auteur), Madeleine De Cock (verteller)
+1
Fee : we blijven altijd zussen
×
Fee : we blijven altijd zussen Fee : we blijven altijd zussen
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een 17-jarig meisje probeert het verlies van haar zus, die aan een stofwisselingsziekte leed, te verwerken tijdens een vakantie in Schotland met haar vriend.
Onderwerp
Broers en zussen, Dood
Titel
Fee : we blijven altijd zussen
Auteur
Monika Feth
Verteller
Madeleine De Cock  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Fee : Schwestern bleiben wir immer
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Speelduur
6:27:12
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De twee jaar oudere zus van Claire, Fee, heeft de stofwisselingsziekte MPS. Op negentienjarige leeftijd overlijdt ze. In flashbacks wordt duidelijk wat het leven van Fee betekende voor haar omgeving. Naast alle ellende straalde ze zoveel licht uit, dat iedereen op z'n eigen wijze een innige band met haar had. Claire gaat met haar vriend Joost al snel na de begrafenis op vakantie naar Schotland. Met de dagboeken van haar moeder en haar herinneringen is ze daar bezig met het rouwproces en kan ze aan het eind van de vakantie haar zus 'loslaten' en heeft ze meer begrip voor haar ouders. Ondanks de melodramatische momenten geeft het verhaal een indringend beeld van een gezin met een kind, dat stervende is. Het boek leest prettig, al springt het steeds van heden naar verleden. Storend zijn wel de vele reisgidsgegevens over Schotland. Het onderwerp is realistisch en stemt tot nadenken over de ongrijpbaarheid van emoties in verband met ziek zijn, dood en rouw. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Monika Feth

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Isabelle Grubert

Monika Feth (Hagen, 8 juni 1951) is een Duitse journaliste en schrijfster.

Levensloop

Haar kinderjaren bracht ze door in een klooster in Hagen.

Nadat ze germanistiek en anglistiek aan de Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universiteit in Bonn gestudeerd had, begon ze te werken als journaliste. Ze schreef bloemlezingen en artikelen voor kranten en werkte bij de Duitse openbare omroep. Vandaag woont ze als vrij auteur in een dorp in het zuiden van Noordrijn-Westfalen. Ze schreef haar eerste boek "Examen" (1980) nadat een studiegenoot zelfmoord had gepleegd door examenstress. Naast lees- en prentenboeken voor de allerkleinsten, schrijft ze ook kinder- en jeugdliteratuur. Sinds 2003 brengt ze eveneens thrillers op de markt. Haar werk werd tot nu toe in veertien talen vertaald, onder andere in het Nederlands, Portugees, Japans, Chinees, Catalaans, Grieks, Koreaans en Sloveens. Haar thrillers verschijnen bij de uitgeverij Gov…Lees verder op Wikipedia