Boek
Nederlands

Nina en het mysterie van de achtste noot

Moony Witcher (auteur), Ilaria Matteini (illustrator)
+1
Nina en het mysterie van de achtste noot
×
Nina en het mysterie van de achtste noot Nina en het mysterie van de achtste noot

Nina en het mysterie van de achtste noot

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De 11-jarige Nina moet een boze tovenaar verslaan door middel van alchemie. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Nina en het mysterie van de achtste noot
Auteur
Moony Witcher
Illustrator
Ilaria Matteini
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nina e il mistero dell'ottava nota
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2007
283 p. : ill.
ISBN
9789075212846

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nina en het mysterie van de achtste noot gaat over een kleine alchemiste die als strijder van het goede de plannen van de slechte Karkon moet verijdelen. Ze moet samen met haar onafscheidelijke vrienden haar eigen grenzen overstijgen, de mysteries oplossen en de gevaren van het kwade overwinnen.

Na de ontdekking van het eerste Grote Geheim (zie Het meisje van de zesde maan, Kramat, 2007), moet ze nu op zoek naar de volgende Grote Geheimen. In dit boek moet ze daarvoor samen met haar onafscheidelijke vrienden terug in de tijd gaan, tot in het oude Egypte. Het ultieme doel is het terugbrengen van het goede in de wereld, zoals de kinderlijke fantasie en het redden van de planeet van de zesde maan.

Het boek start met een korte proloog die de maatschappelijke situatie schetst van de stad waarin Nina woont. Daarna krijgen we de te verwachten elementen van een eenvoudig vervolgverhaal. De antiheld die men dood achtte, blijkt toch niet echt dood te zijn en de vrienden wo…Lees verder
De 11-jarige Nina, bekend van 'Het meisje van de zesde maan'*, moet de vier elementen bevrijden uit de macht van een boze tovenaar. Ze heeft haar talent voor alchemie van haar opa geërfd. Tweede deel van een serie van vier; het verhaal is zonder informatie uit het eerste deel soms moeilijk te volgen en het kent geen afgerond einde. Dat is onbevredigend. Een warrig verhaal in een stroeve stijl geschreven. Brieven en opdrachten in een ander lettertype en geheime tekens komen veelvuldig voor en zijn moeilijk te lezen. De geheime tekens worden op het stofomslag verklaard. Het boek is geïllustreerd met stijve zwart-witte potloodtekeningen die soms twee bladzijden beslaan. De sfeer van de tekeningen past niet bij het verhaal. Dit deel vergt veel doorzettingsvermogen van de lezer; voor liefhebbers van het genre zijn er betere boeken. Vanaf ca. 10 jaar.