Dvd
Engels

The story of God. Season one + two

Morgan Freeman (verteller)

The story of God. Season one + two

In de reeks:
Genre:
De presentator reist de wereld rond en vraagt mensen van allerlei culturen naar hun godsbeeld en hun antwoorden op de grote levensvragen.
Onderwerp
Godsdienst, Godsbegrip
Titel
The story of God. Season one + two
Verteller
Morgan Freeman
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
9 x ca. 50 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983966338
Plaatsingssuggestie
210 (SISO) Religies ; Religies (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Negendelige serie van National Geographic over het Godsbeeld in de wereld, gepresenteerd door veteraan-acteur Morgan Freeman. Freeman reist over de wereld en stelt de grote levensvragen: Is er leven na de dood? Waar komt de mens vandaan? Wie is God? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld? Wat zijn de hemel en de hel? Hoe past God in onze moderne samenleving? Hij vraagt het aan christenen, joden, moslims, hindoes, boeddhisten etc. De serie ziet er gelikt uit: mooie mensen, fraaie landschappen, stijlvolle slow-motions en een reizende Freeman in taxi's en vliegtuigen. Haro Kraak (Volkskrant 44-’16): ’(…) als verteller van documentaires wekt zijn zware stem, behaaglijk krakend als een platenspeler, zoveel vertrouwen dat elk woord dat hij uitspreekt niets anders dan De Waarheid kan zijn. (…) Af en toe kreeg je het idee meer naar de grote cultivering van Morgan Freeman te kijken dan naar het definitieve verhaal over zijn schepper. Toch was het al met al een fijne meanderende rondgang langs …Lees verder

Over Morgan Freeman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Georges Biard

Morgan Porterfield Freeman Jr. (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe.

Freeman is een van een selecte groep Afro-Amerikaanse acteurs die ook rollen krijgt aangeboden die niet specifiek voor Afro-Amerikaanse acteurs zijn geschreven, waaronder rollen als president van de Verenigde Staten (Deep Impact), Thaddeus Breadly (Now You See Me en Now You See Me 2), Red (Shawshank Redemption), Lucius Fox (Batman) en God (Bruce Almighty en Evan Almighty).

Jeugd

Freeman is geboren als zoon van de onderwijzeres Mayme Edna en Morgan Porterfield Freeman, Sr., een herenkapper die in 1961 overleed …Lees verder op Wikipedia

Suggesties