Dvd
Engels

The story of God. Season two

Morgan Freeman (verteller)

The story of God. Season two

In de reeks:
Genre:
De presentator reist de wereld rond en vraagt mensen van allerlei culturen naar hun godsbeeld en hun antwoorden op de grote levensvragen.
Onderwerp
Godsdienst, Godsbegrip
Titel
The story of God. Season two
Verteller
Morgan Freeman
Taal
Engels
Parallele titel
The story of God
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
150 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983965942
Plaatsingssuggestie
210 (SISO) Religies ; Religies (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede seizoen van een miniserie van National Geographic over het Godsbeeld in de wereld. Gepresenteerd door Morgan Freeman die in de film 'Bruce almighthy' God al eens vertolkte en met zijn stem ontegenzeggelijk een soort wijze autoriteit uitdraagt. In de programma's reist Freeman over de wereld en stelt hij de grote levensvragen. In dit seizoen: Wie is de uitverkorene? Wat zijn de hemel en de hel? Hoe past God in onze moderne samenleving? Hij vraagt het aan christenen, joden, moslims, hindoes, boeddhisten etc. De serie ziet er gelikt uit: mooie mensen, fraaie landschappen, stijlvolle slow-motions en een reizende Freeman in taxi's en vliegtuigen. 'The actor exhibits an inquisitive mind and openness, doing more than just lending his voice to the exercise, as he visits 20 cities in seven countries', schreef Brian Lowry (Variety 31-3-'16) over seizoen 1, maar hij vindt het ook wat oppervlakkig en niet heel inspirerend. Amy Amatangelo (Hollywood Reporter 31-3-'16) vat samen: 'The miniser…Lees verder

Over Morgan Freeman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Georges Biard

Morgan Porterfield Freeman Jr. (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe.

Freeman is een van een selecte groep Afro-Amerikaanse acteurs die ook rollen krijgt aangeboden die niet specifiek voor Afro-Amerikaanse acteurs zijn geschreven, waaronder rollen als president van de Verenigde Staten (Deep Impact), Thaddeus Breadly (Now You See Me en Now You See Me 2), Red (Shawshank Redemption), Lucius Fox (Batman) en God (Bruce Almighty en Evan Almighty).

Jeugd

Freeman is geboren als zoon van de onderwijzeres Mayme Edna en Morgan Porterfield Freeman, Sr., een herenkapper die in 1961 ov…Lees verder op Wikipedia

Suggesties