Dvd
Engels

Through the wormhole. Season five

Morgan Freeman (verteller), Hans Zimmer (componist)
Documentaireserie over existentie͏̈le vragen en de geheimen van het heelal.
Bevat
Disc 1 Is God an alien concept? ; Is luck real? ; Is poverty genetic? ; How to collapse a superpower
Disc 2 Does the ocean think? ; Is a zombie apocalypse possible? ; Is gravity an illusion?
Disc 3 Will we become God? ; Is there a shadow universe? ; When did time begin?
Titel
Through the wormhole. Season five
Andere titel
Through the wormhole. Season 5
Verteller
Morgan Freeman
Componist
Hans Zimmer 1957-
Taal
Engels
Uitgever
Discovery Channel, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 437 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Pools, Turks Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Roemeens, Frans, Spaans
EAN
8712609643473
Plaatsingssuggestie
552.2 (SISO) Heelal ; Heelal (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 5* (tien afleveringen) van de populairwetenschappelijke Amerikaanse documentaireserie die is gemaakt voor Discovery Channel. Het universum kent nog steeds vele geheimen. Hollywoodacteur Morgan Freeman gaat samen met geleerden over de kosmos in op vragen over astrobiologie, kwantummechanica, snaartheorie en astrofysica. De hoofdvragen blijven: Hoe is het allemaal begonnen en hoe zijn we hier gekomen? Ook komen vragen aan de orde als: Hoe denken buitenaardse wezens, is er zoiets als een schepping en hebben we een vrije wil? De uitleg is helder en de beelden die de onderwerpen ondersteunen zijn zeer fraai en spectaculair. De serie ontving nominaties voor onder meer de News & documentary Emmy Awards 2012 en de Prime Time Emmy Award 2014.

Over Morgan Freeman

Morgan Porterfield Freeman Jr. (Memphis (Tennessee), 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur. Hij speelt op zowel het toneel, de televisie als in de film. Hij heeft één Oscar (voor Million Dollar Baby) en drie Oscarnominaties op zijn naam staan. Daarnaast kreeg hij nog meer dan dertig filmprijzen toebedeeld, waaronder een Zilveren Beer, een Empire Award en een Golden Globe.

Freeman is een van een selecte groep Afro-Amerikaanse acteurs die ook rollen krijgt aangeboden die niet specifiek voor Afro-Amerikaanse acteurs zijn geschreven, waaronder rollen als president van de Verenigde Staten (Deep Impact), Thaddeus Breadly (Now You See Me en Now You See Me 2), Red (Shawshank Redemption), Lucius Fox (Batman) en God (Bruce Almighty en Evan Almighty).

Jeugd

Freeman is geboren als zoon van de onderwijzeres Mayme Edna en Morgan Porterfield Freeman, Sr., een herenkapper die in 1961 overleed …Lees verder op Wikipedia

Suggesties