Roger Brown, een succesvol headhunter die boven zijn stand leeft en getrouwd is met een zeer mooie galeriehoudster, steelt kunstwerken om zijn levensstijl te kunnen volhouden. Voor hij het beseft, raakt hij verstrikt in een moeras van jaloezie, moord en bedrijfsspionage.
Titel
Headhunters
Regisseur
Morten Tyldum
Naar het werk van
Jo Nesbø
Componist
Trond Bjerknes Jeppe Kaas
Acteur
Aksel Hennie Nikolaj Coster-Waldau Synnøve Macody Lund
Uniforme titel
Hodejegerne
Taal
Noors
Uitgever
Lumiere, 2012
1 blu-ray
Oorspr. opname
2011
Speelduur
110 min.
Aantekening
Noors gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019007256

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Noorse misdaadfilm uit 2011 van Morten Tyldum, met Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund e.a. Gebaseerd op een roman van bestsellerauteur Jo Nesbø*. Roger Brown, een succesvol headhunter die boven zijn stand leeft en getrouwd is met een zeer mooie galeriehoudster, steelt kunstwerken om zijn levensstijl te kunnen volhouden. Voor hij het beseft, raakt hij verstrikt in een moeras van jaloezie, moord en bedrijfsspionage. Coen van Zwol (NRC 11-4-'12) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Een christelijke lijdensweg en loutering is geen nieuw motief voor een misdaadfilm: wel de extremen waartoe Roger in Headhunters wordt gedwongen terwijl hij valt en valt en valt. Ook munt deze paranoiathriller uit in zwarte humor.' Marco Weijers (Telegraaf 12-4-'12) geeft 3 1/2 ster (van 5): '(...) een spannende en vlot gemonteerde thriller die vooral ook opvalt door z'n morbide humor en kleurrijke bijfiguren. Alsof de gebroeders Coen van een Scandinavische vakantie hebben genoten en zich tussendoor eens flink tegen fil…Lees verder

Over Morten Tyldum

CC BY 3.0 - Foto van/door Fade In Magazine

Morten Tyldum (Bergen, 19 mei 1967) is een Noors filmregisseur.

Biografie

Tyldum werd geboren in Noorwegen en volgde een opleiding aan de School of Visual Arts in New York. Hij wilde oorspronkelijk muzikant worden maar wijzigde zijn ambitie toen hij de filmschool begon te volgen. Eerst werkte hij voor televisie, muziekvideo’s, reclamefilms en kortfilms en werd in 1999 in Dagbladet genoemd als filmtalent van het jaar. Zijn eerste langspeelfilm Buddy was meteen succesvol en kreeg positieve kritieken en onderscheidingen waaronder de belangrijkste Noorse filmprijs Amandaprisen. Na enkele Noorse films regisseerde hij in 2014 zijn eerste Engelstalige film The Imitation Game, goed voor 39 filmprijzen en 96 -nominaties waaronder 8 Oscar-nominaties.

Tyldum woont momenteel in Beverly Hills met zijn vrouw Janne en hun kind en hebben ook nog steeds een verblijf in Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia