Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie niet horen wil : roman

Moses Isegawa (auteur), Anne Van Boxelaer (verteller)
Tijdens de burgeroorlog in Oeganda wordt een onderwijzer geterroriseerd door kindsoldaten onder leiding van een jeugdvriendje.
Titel
Wie niet horen wil : roman
Auteur
Moses Isegawa
Verteller
Anne Van Boxelaer  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The war of ears
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
9:24:20
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge Beeda is onderwijzer op de school die zijn moeder met vaste hand in het noorden van Oeganda beheert, ondanks de dreiging van een groep rebellerende soldaten, die onder leiding staat van een jeugdvriendje. Deze kinderen, geronseld door het Leger van de Heilige Geest, terroriseren de streek met hun geweren en messen. Naast stelen, in brand steken van gebouwen en vermoorden van onschuldigen beproeven ze veelvuldig het intimiderende machtsmiddel ‘oren afsnijden’. Beeda en zijn moeder ontkomen ternauwernood aan de dood, dankzij een alerte tegenactie van de bevolking. Van de Oegandees/Nederlandse schrijver Moses Isegawa (1963) verschenen eerder vier spraakmakende boeken. In deze literaire roman schetst hij aangrijpend – want de strijd is na twintig jaar nog lang niet ten einde – de chaos en uitzichtloosheid van de burgeroorlog in Oeganda en de afschuwelijke rol hierin van de gehersenspoelde kindsoldaten. Een belangwekkend verhaal dat de lezer zich nog lang zal heugen. Vrij kleine d…Lees verder

Over Moses Isegawa

Moses Isegawa (Kampala, 10 augustus 1963), pseudoniem van Sey Wava, komt oorspronkelijk uit Oeganda, waar hij als leraar geschiedenis op een middelbare school werkte.

In 1990 kwam hij op uitnodiging van een redacteur naar Nederland en vestigde zich in Beverwijk. Isegawa leerde Nederlands en haalde een diploma boekhouden. Zijn debuutroman Abessijnse kronieken werd een groot succes en werd in negen landen uitgebracht. Na zijn naturalisatie tot Nederlander, keerde hij in 2006 terug naar Oeganda.

Isegawa schreef de volgende romans:

  • Abessijnse kronieken (1998)
  • Slangenkuil (1999)
  • Voorbedachte daden (2004)
  • Wie niet horen wil (2007)

De eerste twee romans spelen zich af in Oeganda. Voorbedachte daden gaat over asielzoekers in een steeds grimmiger wordende samenleving.

Een bundel met twee essays verscheen in 2001 onder de titel Twee Chimpansees (Amsterdam, Arbeiderspers). Een van de essays, P…Lees verder op Wikipedia