Cd

Magnetic waves of sound : the best of

The Move (uitvoerder)
+1
Magnetic waves of sound : the best of
×
Magnetic waves of sound : the best of Magnetic waves of sound : the best of

Magnetic waves of sound : the best of

Genre:
Titel
Magnetic waves of sound : the best of
Uitvoerder
The Move
Uitgever
Esoteric, © 2017
1 cd + boekje + 1 poster + 1 bonus dvd-video
Speelduur
01:16:32
EAN
5013929465442
CDR
JK213881
Plaatsingssuggestie
78 - Pop (NBLC) P4 - Populaire muziek Engels (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over The Move

The Move was een van de leidende Britse rockbands van de jaren 60 van de twintigste eeuw. De band scoorde negen Top 20-hitsingles in het Verenigd Koninkrijk in vijf jaar, behaalde geen succes in de Verenigde Staten en scoorde met Flowers In The Rain in Nederland op 5. Drie andere singles bereikten in Nederland de hitparade.

Hoewel bassist-zanger Chris "Ace" Kefford de oorspronkelijke leider was, is The Move voor het grootste deel van hun carrière geleid door gitarist, zanger en songwriter Roy Wood. Hij schreef alle Britse singles van de groep en zong vanaf 1968 de leadzang op veel nummers, hoewel Carl Wayne tot 1970 de belangrijkste leadzanger was. Oorspronkelijk had de band vier zangers (Wayne, Wood, Trevor Burton en Kefford).

The Move ontstond uit een aantal bands uit Birmingham, waaronder Carl Wayne and the Vikings, the Nightriders en the Mayfair Set. De originele bezetting in 1965 bestond uit Wood, drummer Bev Bevan, bassist Kefford, zanger Carl Wayne en gita…Lees verder op Wikipedia