Potje!

Mylo Freeman (auteur)
+1
Potje!
×
Potje! Potje!
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een potje midden in het oerwoud blijkt alleen geschikt voor kinderbilletjes, al proberen een zebra, slang, giraf, schildpad, olifant en aap ook er een plasje op te doen. Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Potje!
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789025749194 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Midden in het oerwoud staat een potje waarop veel wilde dieren proberen een plasje te doen. Het lukt ze geen van alle, maar als er een kleine jongen komt, passen zijn billen precies op het potje tot verbazing van de schildpad, olifant, slang, aap, giraf en zebra. Een verrukkelijk, vrolijk prentenboek met uitbundig gekleurde illustraties voor alle kinderen die met hun zindelijkheidstraining bezig zijn. De met aquarel ingekleurde tekeningen vullen de rechterbladzijde en tonen de dieren duidelijk herkenbaar en met veel grapjes. Links staat op een witte achtergrond de tekst met daarboven de koppen van de dieren die net geprobeerd hebben op het potje te zitten. Ze zijn afgebeeld in een kader, waar ze hun kop reikhalzend uitsteken om te zien wat er op de rechterbladzijde gebeurt. Het kader wordt steeds groter, omdat er op elke pagina een dier bij komt. De tekst, ook al met grappige, kinderlijke vondsten, staat er in enkele regels in een schreefloos lettertype onder. Hardkartonnen uitvoering…Lees verder

Potje!

Op een dag staat er midden in het oerwoud een potje met een briefje erbij: Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes, staat erop. En natuurlijk vinden alle dieren dat hun billetjes (nou ja) de liefste zijn. Eén voor één proberen ze het, maar zonder succes, tot er opeens twee kleine billetjes, zonder haren, vlekken of strepen op het potje zitten. Een beetje een flauw en vrij voorspelbaar potjesboek. De tekst stelt niet veel voor, maar de illustraties zijn leuk om naar te kijken. En omdat het boekje gekartonneerd is, kan het tegen een stootje en kan het ook als potjesliteratuur gebruikt worden.

Potje!

Midden in het oerwoud staat op een dag een mooi blauw potje. Bij het potje ligt een briefje met: 'Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes.' Achtereenvolgens passeren: de zebra, de giraf, de luipaard, de slang, de olifant, de gorilla en de schildpad. Ze denken allemaal dat zij de allerliefste billetjes hebben, maar tevergeefs. Tot er een klein, lief zwart jongetje aankomt. Hem zit het potje als gegoten en ... 'hij heeft wel een plasssje op het potje gedaan,' slist de slang bewonderend. Alle dieren zijn het eens: nu hebben ze de alleliefste billetjes gezien.
De pogingen van de dieren om op het potje gaan te zitten, zijn vaak hilarisch, vooral de zich in bochten wringende slang en de gorilla die denkt dat het potje een hoed is. De dieren hebben heel expressieve gelaatsuidrukkingen. Het is een kleurrijk boekje en ik vermoed dat de combinatie wilde dieren en het potje wel eens overtuigend zou kunnen zijn. Een terechte herdruk!