Prinses Arabella en de reuzentaart

Mylo Freeman (auteur)
+1
Prinses Arabella en de reuzentaart
×
Prinses Arabella en de reuzentaart Prinses Arabella en de reuzentaart

Prinses Arabella en de reuzentaart

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prinses Arabella vindt het jammer dat ze een jaar moet wachten tot ze weer jarig is. Gelukkig is Omi bijna jarig. Arabella en haar vrienden bakken ieder een mooie taart voor Omi. Prentenboek met kleurrijke aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses Arabella en de reuzentaart
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389312 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prinses Arabella zou het liefst nóg een keer jarig zijn, zo leuk vond ze haar verjaardagsfeest. Maar dat duurt nog bijna een heel jaar. Gelukkig is Omi, de oma van Arabella, bijna jarig. Arabella en haar vrienden, prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen, gaan ieder aan de slag om de grootste en lekkerste taart te bakken. Omi is blij met al die prachtige taarten maar mist prinses Arabella op haar feest. De feestvreugde is pas echt compleet wanneer prinses Arabella uit haar taart tevoorschijn komt. Zevende deel uit de serie rondom prinses Arabella met haar mooie donkere huid en kroeshaar. Het prentenboek is voorzien van de bekende, uitbundig gekleurde illustraties die het verhaal aanvullen en versterken. Ze beslaan soms een dubbele pagina. Het soepel lopende verhaal laat zich zonder toevoegingen goed voorlezen aan kleuters. Op het aantrekkelijke, kleurrijke omslag staat prinses Arabella naast haar reuzentaart. Vanaf ca. 4 jaar.

Prinses Arabella en de reuzentaart

'Prinses Arabella en de reuzentaart' is een nieuw boekje over het zwarte prinsesje Arabella. Ze wil graag haar verjaardag nog een keer vieren (zie prinses Arabella is jarig, 2006), maar dat gaat niet want ze is net jarig geweest. Mama vertelt aan Arabella dat er binnenkort wel iemand anders jarig is. Het is Omi, de oma van Arabella. Prinses Ling, prinses Sofie en prins Mimoen zijn ook dol op oma. Alle vier willen ze de beste taart voor Omi maken. Alle vier doen ze hun best, maar de taart van Arabella is de grootste. Maar Mimoen stapelt de andere taarten op elkaar, zodat hun taart nog groter is dan die van prinses Arabella. Maar dan valt op dat prinses Arabella er zelf niet is. Waar is ze? Tadaaaam ... Prinses Arabella zat verstopt in de reuzentaart.
Dit verhaal speelt handig in op de huidige bak-trend. Meer en meer kinderen rekenen dit tot hun favoriete bezigheden. Toch is het niet erg realistisch. Gigantische taarten waarin je jezelf kan verstoppen, taarten die je zomaar op elk…Lees verder