Prinses Arabella en prins Mimoen

Mylo Freeman (auteur)
+1
Prinses Arabella en prins Mimoen
×
Prinses Arabella en prins Mimoen Prinses Arabella en prins Mimoen

Prinses Arabella en prins Mimoen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het donkergekleurde prinsesje Arabella krijgt een nieuwe buurjongen: prins Mimoen. Arabella en haar vriendinnen moeten niets hebben van jongens met hun wilde spelletjes. Of wel? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses Arabella en prins Mimoen / tekst en ill. Mylo Freeman
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789058386007 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Om de hoek van het paleis wonen nieuwe mensen: ook een koninklijke familie, mét prins Mimoen! Arabella en haar prinsessenvriendinnen moeten niets van jongens hebben met hun wilde spelletjes. Zonder dat ze het van elkaar weten, gaan ze echter ieder op hun beurt met Mimoen spelen. En dat bevalt meer dan goed! Vierde prentenboek over het prinsesje met een mooie donkere huid en aandoenlijke kroeshaartjes in knobbeltjes boven op haar hoofd, dat in dit deel haar hoofdrol deelt met de andere prinsessen, ieder met een andere nationaliteit. De paginagrote illustraties in felle, uitvloeiende kleuren, steeds over een dubbele pagina, laten zien wat de goedlopende tekst vertelt. Als extra is er een los werkblad* met twee verschillende kronen om in te kleuren en uit te knippen/prikken. Met aantrekkelijk, kleurig omslag. Multiculturele uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Prinses Arabella en prins Mimoen

Op een dag krijgt prinses Arabella een nieuwe buurjongen: hij is prins en heet Mimoen. Arabella en haar vriendinnetjes, prinses Sofie en prinses Ling, vinden zo'n prins eerst maar niks. Maar dat verandert als ze elk een dagje met hem hebben gespeeld. Vanaf nu zijn ze concurrenten van elkaar en strijden ze om de liefde van Mimoen. Ze vragen hem zelfs ten huwelijk. Maar prins Mimoen heeft andere plannen...
Opnieuw een prentenboek over de avonturen van prinses Arabella. Verhalen over prinsen en prinsessen doen het wel altijd goed bij jonge kinderen . Maar dit is geen uitschieter. Het verhaal is niet pittig genoeg om origineel te zijn en de ilustraties zijn nogal karikaturaal. Ze  zijn ook  wat saai en er valt weinig uit af te lezen. Bij het boek is een kroon gevoegd om in te kleuren maar ik denk dat kleine kinderen liever zelf een kroon maken.