Prinses Arabella in het museum

Mylo Freeman (auteur)
+1
Prinses Arabella in het museum
×
Prinses Arabella in het museum Prinses Arabella in het museum

Prinses Arabella in het museum

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Populaire reeks over de eigenwijze prinses Arabella - Het twaalfde prentenboek over de avonturen van Arabella - Met poster waarop de kunstenaars geportretteerd zijn Dit prentenboek toont dat ook kleuters van kunst kunnen genieten. Prinses Arabella en haar vrienden gaan naar het Arabellamuseum. Er staan werken van verschillende kunstenaars: sommige zijn groot en andere zijn klein. In sommige werken
Bevat
Boek en poster
Extra onderwerp
Prentenboek, Taalstimulering, Taal
Titel
Prinses Arabella in het museum
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019 | Andere uitgaven
[28] p.: ill.
ISBN
9789058389725 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Natuurlijk heeft verwende prinses Arabella niet de geringste cadeauwens voor 5 december: ze wil Sinterklaas zelf! En ja hoor, als het zover is, staat er een groot pak in het paleis en zo heeft Arabella haar eigen Sinterklaas. Maar Sint zelf heeft grote moeite met deze gang van zaken. Het feit dat hij met het vliegtuig naar Nederland is gekomen in plaats van met de stoomboot alleen al... En hoe moet het nu met de cadeautjes voor alle andere kinderen? Maar daar heeft prinses Arabella iets op bedacht, al loopt ook dát heel anders dan anders. Inmiddels het zevende deel in deze uitvoering in de serie over het donkere prinsesje met aandoenlijke knoedeltjes kroeshaar die boven haar kroontje uitsteken. Prentenboek met paginagrote illustraties in dunne zwarte lijnen, ingekleurd met sprekende, uitvloeiende kleuren. De situatie op het voorplat - de Sint samen met Arabella op een zebra - komt niet voor in het verhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Prinses Arabella in het museum

Wie ooit met een kleuter naar een museum ging, weet dat die je een heel andere kijk op de kunstwerken kan geven. Vanuit die ervaring vertrekt Mylo Freeman voor het volgende prentenboek in haar reeks over prinses Arabella en haar vriendjes.Het Arabellamuseum ziet er van buiten al bijzonder uit, als een kleurrijke blokken-olifant, geïnspireerd door het Guggenheim museum van Frank Gehry. Binnen zijn de kinderen meteen gefascineerd door de reusachtige moederspin van Louise Bourgeois, eng, maar met poten waar je lekker op kunt klimmen. De dansende vrouw van Niki de Saint Phalle en het danseresje van Edgar Degas nodigen uit tot dansen. Kunstwerken roepen ook vragen op zoals ‘Waarom staan er geen bloemen in deze vazen?’, waarna de kleuters al snel snappen dat die vazen verhalen vertellen. Bij een schilderij van een blauwe vrouw merken ze hoe je kunst heel verschillend kunt ervaren: prinses Ling vindt het vreemd, maar prins Jonas net bijzonder. Arabella zelf draagt een j…Lees verder

Prinses Arabella en de Sint

Prinses Arabella wil maar één ding hebben voor Sinterklaas en dat is Sinterklaas zelf. De verwende prinses krijgt haar zin. Haar moeder laat Sinterklaas in Spanje ophalen met het vliegtuig en leveren in een groot pak. De Sint is helemaal van zijn melk omdat niets loopt zoals anders: geen stoomboot, geen Pieten, geen paard, en hoe met het dan met de pakjes?
Het gegeven van een prinses die de Sint zelf wil voor Sinterklaas is origineel en grappig. Maar daarmee is het beste over dit boek dan ook gezegd. Het verdere verloop van het verhaal is behoorlijk flauw, en de afloop voorspelbaar. Ook de taal kan geenszins bekoren. De schreeuwerige illustraties tenslotte missen dynamiek. En oh ja, de Pieten zijn van allerlei rassen: zwart, minder zwart, blank en Aziatisch. De nieuwe standaard?