Prinses Arabella maakt kleuren

Mylo Freeman (auteur)

Prinses Arabella maakt kleuren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het donkergekleurde prinsesje Arabella wil haar saaie kamer in het paleis opvrolijken en laat de lakeien verfpotten brengen. Maar die kleuren wil ze niet, dus gaat Arabella zelf kleuren mengen. Prentenboek met paginagrote uitbundige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinses Arabella maakt kleuren
Auteur
Mylo Freeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, [2022] | Andere uitgaven
[32] p. : ill. + pop
ISBN
9789462916562 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prinses Arabella is ontevreden met haar saaie kamer, waarop drie lakeien met verfpotten komen aansnellen: de primaire kleuren en zwart en wit. Dat zijn echter niet de kleuren die Arabella wenst. Maar daar weet ze iets op: door steeds twee kleuren te mengen krijgt ze roze, paars enzovoort. Aan het eind van het verhaal blijft het in het midden of Arabella alles gedroomd heeft, maar haar kamer is in elk geval echt mooi geworden! Een prentenboek in de serie over het prinsesje Arabella, met haar mooie donkere huid en aandoenlijke haarknotjes bovenop haar hoofd. De paginagrote illustraties in felle, uitvloeiende kleuren laten zien wat de goedlopende tekst vertelt. Elke keer als Arabella verf mengt wordt dat begeleidt door hetzelfde vierregelige rijmpje. De kleuren die in de tekst worden genoemd, worden in een afwijkend, aaneengeschreven lettertype in de betreffende kleur afgedrukt. Op het witte omslag prijkt Arabella met een regenboogjurk. Vanaf ca. 4 jaar.

Prinses Arabella maakt kleuren

Als prinses Arabella wakker wordt, beseft ze dat haar kamer ongelooflijk saai is. Alles, behalve zij zelf, is grijs en grauw. Ze vindt het maar niets en wil er iets aan doen. Prinses Arabella roept haar lakeien en geeft ze de opdracht om verf te gaan halen in alle kleuren van de regenboog. Ze zijn snel terug maar Arabella is niet tevreden: het zijn maar gewone kleuren (de basiskleuren blauw, geel, rood, wit en zwart). Ze wil haar kaptafel graag in het roze, maar hoe moet ze dat doen? Dan ontdekt ze dat ze kleuren kan mengen en zo andere kleuren bekomt. Rood en wit wordt roze, rood en blauw wordt paars, wit en zwart wordt grijs, rood en geel wordt oranje, geel en blauw wordt groen. Haar nieuwe kleuren gebruikt ze onmiddellijk voor het opsmukken van haar kamer. Prinses Arabella beschrijft de nieuwe kleuren ook door ze te vergelijken met iets dat dezelfde kleur heeft. Roze als frambozenijs, pimpelpaars als een druifje in de zon, grijs als het velletje van een muis, oranje als een bord…Lees verder