Strip
Nederlands

Werkvakantie

Mythic (scenarist), D. De Lazare (illustrator), François Walthéry (illustrator)
Titel
Werkvakantie
Scenarist
Mythic
Illustrator
D. De Lazare François Walthéry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-243-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Werkvakantie is een 'klassieke' strip met alles erop en eraan: een aantrekkelijke, dappere heldin, een knap opgebouwde plot, spitse, realistische dialogen, een verzorgde tekenstijl met oog voor het detail, mooie inkleuringen. En de garantie dat het goede uiteindelijk zegeviert.
In het geboortedorp van Rubine in het zuiden van de Verenigde Staten loopt een proces dat de weduwen van drie aan longkanker overleden rokers tegen een sigarettenfabrikant aanspannen. Rubine ontdekt dat de kinderen of kleinkinderen van de juryleden 'toevallig' allen op zomerkamp zijn vertrokken. Ze komt er achter dat de tabaksgigant via de kinderen de juryleden onder druk zet.
Het verhaal is filmisch opgebouwd. Het begint spannend en mysterieus wanneer twee mannen en een vrouw bij nacht in de bossen van Oost-Colorado op zoek zijn naar een vermist kind. Daarna verspringt het actieterrein naar Chicago om even later naar het zuiden terug te keren. De overgangen blijken duidelijk uit de decorwisselin…Lees verder
Een kleurrijke balloonstrip met een vrouwelijke detective in de hoofdrol. Rubine is detective in Chicago. Ze is mooi, intelligent en voor de duvel niet bang. En dat laatste is zeker nodig als ze de strijd aanbindt met misdadigers die een groepje kinderen hebben gekidnapt in het gezapige stadje op het platteland waar haar ouders wonen. Een vlot verhaal met een behoorlijke plot en goede tekeningen; best spannend, een beetje humor. Walthery had al eerder succes met een vrouwelijke hoofdpersoon in de vorm van Natasja, stewardess. En ook deze serie lijkt goed te gaan lopen, en terecht.

Suggesties