Als de populaire commissaris van de Antwerpse drugsbrigade aankondigt zich bij een extreemrechtse partij aan te sluiten is het land in rep en roer. Op zijn laatste dag als politieman zet een inval in een drugslaboratorium onvoorzienbare gebeurtenissen in gang.
Titel
Dode hoek / regie Nabil Ben Yadir ; scenario Nabil Ben Yadir [e.a.]
Regisseur
Nabil Ben Yadir
Acteur
Peter Van Den Begin Soufiane Chilah Jan Decleir David Murgia
Componist
Senjan Jansen
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8719372004302

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiefilm van Nabil ben Yadir (La marche; Les barons) met onder meer Peter Van den Begin (Frits & Franky; Oud België) en Jan Decleir. Jan Verbeeck is een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade, populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het veroorzaakt dan ook veel rumoer als hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij een extreemrechtse partij. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslaboratorium fout loopt en een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet. Sven De Schutter (kutfilm.be) geeft 2 sterren (van 4): '(...) vaardig in beeld gebracht en kundig verteld (...) De finale mist uiteindelijk enige intensiteit (...) Deze solide film zal in het Belgische filmlandschap weinig teweeg brengen maar is niettemin uw aandacht waard.' Erick Stockman (Humo 24-1-'17) geeft 3 1/2 ster: 'Dreigende soundscapes zorgen voor een beklemmend sfeert…Lees verder

Over Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir (Brussel, 24 februari 1979) is een Belgisch filmregisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Nabil Ben Yadir werd in 1979 geboren in het hôpital St-Jean. Op 23 oktober 1996 had Nabil een ongeluk waardoor hij het gehoor aan zijn linkerkant verloor. In juni 1998 behaalde hij zijn diploma Elektromechanica. Bijna tien jaar later, op 19 mei 2008 begon de eerste filmdag van Les Barons, zijn langspeelfilmdebuut als regisseur, die in november 2009 de eerste maal vertoond werd. In oktober 2021 ging zijn film Animals in première op het Film Fest Gent. Deze biografische film gaat over de homofobe moord op Ihsane Jarfi, met Soufiane Chilah in de hoofdrol.

Filmografie

Als regisseur en (co-)scenarioschrijver