In de zomer van 1983 organiseren drie jongeren en een priester uit Lyon een protestmars voor gelijkheid en tegen racisme.
Titel
La marche / regie Nabil Ben Yadir ; scen. Nabil Ben Yadir ... [et al.]
Regisseur
Nabil Ben Yadir
Componist
Stephen Warbeck 1953-
Acteur
Olivier Gourmet Twefik Jallab Vincent Rottiers M'Barek Belkouk Nader Boussandel Lubna Azabal Hafsia Herzi Charlotte Le Bon Philippe Nahon Jamel Debbouze
Taal
Frans
Uitgever
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
123 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370835307
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sociaal drama uit 2013 van Nabil Ben Yadir (Les barons), gebaseerd op ware gebeurtenissen. In de zomer van 1983 wordt Frankrijk geplaagd door racistisch geweld. In een buitenwijk van Lyon wordt de jonge Mohammed neergeschoten door een politieagent. Hij overleeft, zijn vrienden willen wraak, maar hij is een bewonderaar van Martin Luther King en Gandhi en besluit samen met een priester een protestmars te organiseren, 'De mars voor gelijkheid en tegen racisme', van Marseille naar Parijs. Steeds meer mensen sluiten zich bij hen aan. In de hoofdrollen Olivier Gourmet (La tendresse) en Tewfik Jallab. Luc Joris (demorgen.be) vindt de film goed geacteerd en schrijft: '(...) regisseur Nabil Ben Yadir slaagt er aanvankelijk in om het engagement en de tegenslagen onderweg vief en begeesterend te vatten. (...) Naar het einde toe wordt La marche ook iets te demonstratief. Maar dit fresco, dat zowel op humor als op drama mikt, blijft een vlot statement over solidair broederschap en racistisch g…Lees verder

Over Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir (Brussel, 24 februari 1979) is een Belgisch filmregisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Nabil Ben Yadir werd in 1979 geboren in het hôpital St-Jean. Op 23 oktober 1996 had Nabil een ongeluk waardoor hij het gehoor aan zijn linkerkant verloor. In juni 1998 behaalde hij zijn diploma Elektromechanica. Bijna tien jaar later, op 19 mei 2008 begon de eerste filmdag van Les Barons, zijn langspeelfilmdebuut als regisseur, die in november 2009 de eerste maal vertoond werd.

Filmografie

Als regisseur en (co-)scenarioschrijver

  • 2018: Patser
  • 2017: Dode hoek
  • 2013: La Marche
  • 2009: Les Barons
  • 2005: Sortie de Clown (kortfilm)

Lees verder op Wikipedia

Suggesties