Daisy
Nederlands

Het geheim van meester Daan

Nadja Van Sever (auteur)
+1
Het geheim van meester Daan
×
Het geheim van meester Daan Het geheim van meester Daan

Het geheim van meester Daan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Meester Daan is ineens niet zo vrolijk meer. Dat komt door zijn geheim: hij wil het liefst een zeemeermin zijn. Als Liv en haar klasgenoten zijn geheim ontdekken, willen ze meester Daan helpen. Maar hoe wordt een meester een zeemeermin?
Onderwerp
Identiteit, Transgender
Titel
Het geheim van meester Daan
Auteur
Nadja Van Sever
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
3:24
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er is iets met meester Daan aan de hand, maar wat? Eerst denkt Liv dat hij een vriendin zoekt, maar al gauw blijkt hij een geheim te hebben. Hij wil een zeemeermin zijn! Samen met de klas besluit Liv hun lieve meester te helpen. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Want hoe kunnen ze ervoor zorgen dat meester Daan eindelijk zichzelf kan zijn? Nadja Van Sever schreef een invoelend verhaal over het thema transgender. Het is weliswaar geen literair hoogstandje, maar alsnog een sympathiek boek. Het brengt het thema gender naar voren door het perspectief van kinderen af te wisselen met dat van volwassenen. En er zit een mooie boodschap in verstopt: soms kunnen volwassenen juist iets van kinderen leren. Sommige passages komen niet helemaal geloofwaardig over, maar Van Sever maakt veel goed met haar humor. De grappige dialogen maken het boek erg vrolijk. Achterin een nawoord van een specialist Gender en Diversiteit verbonden aan KU Leuven. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Nadja Van Sever

Nadja Van Sever (Tervuren, 6 maart 1965) is een Belgische schrijver van jeugdboeken. Van Sever is onderwijzeres in de Gemeentelijke Basisschool van Tervuren. Ze geeft ook lezingen op maat voor kinderen.

Haar eerste boek, De magische pen, heeft ze samen met alle leerlingen van de school gemaakt. Het is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject. Door het voorlezen aan kinderen merkt ze wat hen boeit en het zorgt ervoor dat haar boeken aanleunen bij de leefwereld van de jeugd. Ze schrijft steeds boeken rond maatschappelijke thema's zoals leerstoornissen, discriminatie of over de vluchtelingenproblematiek.

Bibliografie

  • 2013 - De magische pen
  • 2015 - Het gelaarsde varkentje
  • 2016 - Een koekje van eigen deeg
  • 2017 - Fien is een vijfhoekje
  • 2018 - Weg met de juf
  • 2019 - Samen op de vlucht
  • 2020 - Het ge…Lees verder op Wikipedia