Daisy
Nederlands

Weg met de juf

Nadja Van Sever (auteur), Julie Vanwalleghem (verteller)
+1
Weg met de juf
×
Weg met de juf Weg met de juf
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De klas van Kobe (9) heeft hun nieuwe juf Emma weggepest. Vervangster juf Bep blijkt een akelig mens te zijn. Liever hebben ze juf Emma terug, maar die is spoorloos verdwenen. Kobe en zijn vriendin Sien gaan op onderzoek uit.
Titel
Weg met de juf
Auteur
Nadja Van Sever
Verteller
Julie Vanwalleghem  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
3:43
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Al na een week vertrekt juf Emma van groep vijf. Het gepest van de klas en met name de drukke Kobe is haar te veel geworden. Juf Bep komt in haar plaats. Die is streng, brult, slaat en stopt Kobe zelfs in de kast. De kinderen willen juf Emma terug en beloven beterschap. Het gaat heel goed, totdat juf Emma ineens spoorloos is verdwenen en juf Bep terugkomt. Dit levert ook bij Kobe thuis veel spanning op, want juf Bep wil dat Kobe van school gestuurd wordt. Kobe en zijn vriendinnetje Sien gaan op onderzoek uit. Verhaal waarin veel gebeurt dat ongeloofwaardig is: de ‘grappen’ en brutaliteiten van een 9-jarig jongetje met waarschijnlijk ADHD, het gedrag van juf Bep, de zoektocht van de twee kinderen waarbij ze zelfs inbreken, maar ook de relatie tussen Kobe en zijn vader. Desondanks is het verhaal soms ook beklemmend en spannend. De 47 hoofdstukken zijn geschreven in een directe stijl vol dialoog en verlevendigd met meerdere, nogal donkere zwart-witillustraties die weinig toevoegen. Op de…Lees verder

Over Nadja Van Sever

Nadja Van Sever (Tervuren, 6 maart 1965) is een Belgische schrijver van jeugdboeken. Van Sever is onderwijzeres in de Gemeentelijke Basisschool van Tervuren. Ze geeft ook lezingen op maat voor kinderen.

Haar eerste boek, De magische pen, heeft ze samen met alle leerlingen van de school gemaakt. Het is het resultaat van een groot lees- en schrijfbevorderingsproject. Door het voorlezen aan kinderen merkt ze wat hen boeit en het zorgt ervoor dat haar boeken aanleunen bij de leefwereld van de jeugd. Ze schrijft steeds boeken rond maatschappelijke thema's zoals leerstoornissen, discriminatie of over de vluchtelingenproblematiek.

Bibliografie

  • 2013 - De magische pen
  • 2015 - Het gelaarsde varkentje
  • 2016 - Een koekje van eigen deeg
  • 2017 - Fien is een vijfhoekje
  • 2018 - Weg met de juf
  • 2019 - Samen op de vlucht
  • 2020 - Het ge…Lees verder op Wikipedia