Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het opengrenzenmanifest

Naima Charkaoui (auteur)
+1
Het opengrenzenmanifest
×
Het opengrenzenmanifest Het opengrenzenmanifest

Het opengrenzenmanifest

Er is iets vreemds aan de hand met het concept ‘grenzen’. Goederen, diensten en kapitaal vliegen de wereld rond. Alleen voor sommige mensen bestaan er nog grenzen. Vrijwel iedereen vindt dat normaal. Zelfs organisaties die voor een humane aanpak van asiel en migratie pleiten, vergeten zelden te benadrukken: ‘Neen, we zijn niet voor open grenzen.’ Alsof ze zich bij voorbaat willen indekken, want wi
Titel
Het opengrenzenmanifest
Auteur
Naima Charkaoui
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het open grenzen manifest
Uitgever
Berchem: EPO, 2022 | Andere uitgaven
119 p.
ISBN
9789462672840
Plaatsingssuggestie
313.2 (SISO) Migranten (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Naima Charkaoui

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) is een Belgische politicologe die werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze gaf leiding aan het Minderhedenforum, het Kinderrechtencommissariaat en sinds 2019 aan de beleidsdienst van 11.11.11.

Biografie

Charkaoui groeide op in Roeselare in een Vlaams-Marokkaans gezin met een zus en twee broers. In 1995 werd haar vader Aziz Charkaoui de eerste Vlaamse schepen van allochtone afkomst. Ze ging politieke en sociale wetenschappen studeren aan Universiteit Gent.

In 2001 werd Charkaoui coördinator van het Minderhedenforum en bleef dertien jaar de spreekbuis voor eender welke etnisch-culturele minderheid in Vlaanderen.

In 2014 werd beleidsadviseur bij het Vlaams Kinderrechtencommissariaat. Begin 2019 publiceerde ze een boek over de impact van het sluipend gif van racisme met focus op jonge slachtoffers. Na het vertrek van kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen werd ze op …Lees verder op Wikipedia