Daisy
Nederlands

Het opengrenzenmanifest

Naima Charkaoui (auteur)
+1
Het opengrenzenmanifest
×
Het opengrenzenmanifest Het opengrenzenmanifest

Het opengrenzenmanifest

Genre:
Open grenzen, misschien wel een van de laatste taboes in onze westerse wereld. Een J’accuse over de vele slechte argumenten ertegen, de 34.361 slachtoffers, over hypocrisie en geprivilegieerde bubbels.
Titel
Het opengrenzenmanifest
Auteur
Naima Charkaoui  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
2:31
Oorspr. uitgever
EPO
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw
Plaatsingssuggestie
313.2 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Naima Charkaoui

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) is een Belgische politicologe die werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze gaf leiding aan het Minderhedenforum, het Kinderrechtencommissariaat en sinds 2019 aan de beleidsdienst van 11.11.11.

Biografie

Charkaoui groeide op in Roeselare in een Vlaams-Marokkaans gezin met een zus en twee broers. In 1995 werd haar vader Aziz Charkaoui de eerste Vlaamse schepen van allochtone afkomst. Ze ging politieke en sociale wetenschappen studeren aan Universiteit Gent.

In 2001 werd Charkaoui coördinator van het Minderhedenforum en bleef dertien jaar de spreekbuis voor eender welke etnisch-culturele minderheid in Vlaanderen.

In 2014 werd beleidsadviseur bij het Vlaams Kinderrechtencommissariaat. Begin 2019 publiceerde ze een boek over de impact van het sluipend gif van racisme met focus op jonge slachtoffers. Na het vertrek van kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen werd ze op …Lees verder op Wikipedia