Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Racisme : stop de pijn

Naima Charkaoui (auteur), Ikrame Kastit (auteur), Rozan Cools (illustrator)
+1
Racisme : stop de pijn
×
Racisme : stop de pijn Racisme : stop de pijn
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Handleiding voor het omgaan met racisme. Met illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Racisme
Titel
Racisme : stop de pijn
Auteur
Naima Charkaoui Ikrame Kastit
Illustrator
Rozan Cools
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2022 | Andere uitgaven
228 p. : ill.
ISBN
9789462673618 (paperback)
Plaatsingssuggestie
313.1 (SISO) Maatschappij (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In ‘Racisme: stop de pijn’ kunnen kinderen leren wat ze kunnen doen als iemand zich racistisch tegen hen of iemand anders gedraagt, wat voor gevoelens daarbij komen kijken en wat racisme precies is. Met verhalen van kinderen, adviezen en vragenopdrachten. In informatieve en meelevende stijl geschreven. Ikrame Kastit is coördinator van Uit De Marge vzw, steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid en vicevoorzitter van de kinderrechtencoalitie. Naima Charkaoui werkt rond mensenrechten en kinderrechten, armoede en ongelijkheid en rond racisme en inclusie. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Racisme: stop de pijn

Helaas, racisme is nog steeds een brandend actueel thema. Schandalig veel mensen ondervinden er pijn van en toch blijkt het iets te zijn wat niet klein te krijgen is. Ikrame Kastit en Naima Charkaoui sloegen de handen in elkaar om hun steentje bij te dragen aan het stoppen van die oneerlijke pijn. Ze schreven een soort van handboek dat bruikbaar is voor iedereen die op één of andere manier te maken krijgt met racisme en de pijn ervan wil stoppen. Slachtoffers, jong, oud, mensen uit de buurt van slachtoffers, ouders, opvoeders, begeleiders, leerkrachten, jeugd- en buurtwerkers … het maakt niet uit wie! Wie dit boek ter hand neemt, draagt zijn steentje bij aan het beetje bij beetje beter maken van de wereld als bondgenoot tegen racisme. Dit kinder- en jeugdboek is gebaseerd op het boek voor volwassenen, Racisme. Over wonden en veerkracht van Naima Charkaoui. Zoals zo vaak: het is niet omdat dit boek als kinderboek bestempeld wordt, dat het niet waardevol is voor jeugd én vol…Lees verder

Over Naima Charkaoui

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) is een Belgische politicologe die werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze gaf leiding aan het Minderhedenforum, het Kinderrechtencommissariaat en sinds 2019 aan de beleidsdienst van 11.11.11.

Biografie

Charkaoui groeide op in Roeselare in een Vlaams-Marokkaans gezin met een zus en twee broers. In 1995 werd haar vader Aziz Charkaoui de eerste Vlaamse schepen van allochtone afkomst. Ze ging politieke en sociale wetenschappen studeren aan Universiteit Gent.

In 2001 werd Charkaoui coördinator van het Minderhedenforum en bleef dertien jaar de spreekbuis voor eender welke etnisch-culturele minderheid in Vlaanderen.

In 2014 werd beleidsadviseur bij het Vlaams Kinderrechtencommissariaat. Begin 2019 publiceerde ze een boek over de impact van het sluipend gif van racisme met focus op jonge slachtoffers. Na het vertrek van kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen werd ze op …Lees verder op Wikipedia