Een zeventigjarige weduwnaar wil meer dan alleen maar van zijn pensioen genieten en besluit stage te lopen bij een modewebsite.
Titel
The intern / written and directed by Nancy Meyers
Regisseur
Nancy Meyers
Componist
Theodore Shapiro
Acteur
Robert De Niro 1943- Anne Hathaway
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888220580

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie (2015) onder regie van Nancy Meyers (It's complicated, Something's gotta give) met onder meer Robert De Niro en Anne Hathaway. Ben Whittaker (De Niro) is een eenzame gepensioneerde weduwnaar die een aantrekkelijke dagvulling zoekt. Hij besluit stagiair te worden bij een mode-website. Die wordt geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway), een jonge snoeihard werkende vrouw en moeder. De film gaat over het botsen van de 'old school'-benadering van Ben versus de internetgeneratie en dat zowel ouderen als jongeren van elkaar kunnen leren. 'Dat klinkt wat voor de hand liggend en belegen, maar de uitwerking overstijgt het materiaal. Dat komt natuurlijk grotendeels voor rekening van Robert De Niro als Ben', schrijft André Waardenburg (NRC 23-9-'15) en geeft 4 sterren. 'Ben mag dan niets snappen van e-mail, zijn wijze liefdes- en levenslessen gaan er bij zijn jonge collega's terecht beter in dan vlotte oneliners', vindt Tisha Eetgerink (AD 24-9-'15) en geeft 3 sterren. 'The In…Lees verder

Over Nancy Meyers

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door thedemonhog

Nancy Jane Meyers (Philadelphia, 8 december 1949) is een scriptschrijfster en filmregisseur.

Ze heeft meegewerkt aan een aantal verschillende films, waaronder The Parent Trap en The Holiday.

Meyers ontving de WGA Award voor 'Best Comedy Written Directly for the Screen' voor Private Benjamin (1980) en is genomineerd geweest voor een Oscar in dezelfde categorie.

Sinds het succes van de films What Women Want en Something's Gotta Give is zij een populaire schrijfster en regisseur.

Meyers is getrouwd geweest met filmregisseur Charles Shyer, van wie ze in 1999 scheidde. Uit dit huwelijk heeft ze twee dochters, Annie en Hallie, ook de namen van de hoofdpersonages in The Parent Trap, gespeeld door Lindsay Lohan.

Films

Geregisseerd

Suggesties