Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bitter en glamour

Nanda Roep (auteur)
Op de dag dat kinderboekenillustrator Manouk bevalt van haar tweede kind, breekt haar man, een schnabbelzanger, door met zijn eerste hit.
Titel
Bitter en glamour
Auteur
Nanda Roep
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
283 p.
ISBN
9789022554876 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Illustrator Manouk is getrouwd met de schnabbelzanger Michiel. Op de dag dat zij bevalt van hun twee dochtertje, Lieve, breekt Michiel landelijk door met zijn eerste hit. De media-aandacht voor Michiel neemt gelijk grote vormen aan; daardoor heeft hij minder tijd om te helpen in het gezin. Dit bevalt Manouk niet, want naast de drukke werkzaamheden als huismoeder en illustrator moet ze ook zorgen dat ze netjes voor de dag komt als de paparazzi in de buurt is. Ondanks alle inspanningen laten de roddelbladen het gezin toch niet met rust, wat zorgt voor wat verwarring en onrust. Roman die een kijkje geeft in het Nederlandse glamourleven. De verhaallijnen komen echter nooit echt helemaal tot leven, wat het verhaal een beetje doet voortkabbelen. Vergeleken met de vele Amerikaanse chicklits over het wel en wee in de showbizz doet dit verhaal toch wat nuchter aan, wat verfrissend is, maar ook wat minder spannend. De auteur heeft al vele kinderboeken op haar naam staan en maakte met 'Twijfelge…Lees verder

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia