Boek
Nederlands

Gekke mama

Nanda Roep (auteur), Jenny Bakker (illustrator)
Mama kan Stijn geen nachtkusje komen geven want ze heeft opeens oren tot boven haar hoofd gekregen, konijnentanden en maar twee tenen aan iedere voet. Prentenboek met vrolijk gekleurde schilderingen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Gekke mama / tekst Nanda Roep ; ill. Jenny Bakker
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Jenny Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789025850937
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In samenspraak met het kind voert de moeder een schitterende spannende act op die ieder kind zich zou wensen en die misschien inspireert. Dit eerste deel uit de reeks ´Stijn en familie´ gaat over de bijzondere band die Stijn heeft met zijn moeder. Meer personen komen niet voor en dat maakt het verhaal heel intiem, erg op de peuter gericht en heel inleefbaar. De verschillende lettergroottes versterken de summiere tekst die onderdeel is van de paginagrote illustraties. De grappige, vrolijke, kleurrijke en soms suggestieve schilderingen sluiten naadloos aan op de fantasievolle tekst. Rechthoekig prentenboek met grappige gekleurde illustratie passend bij de titel. Een heerlijk, licht spannend verhaaltje vóór het slapen gaan, balancerend tussen fantasie en werkelijkheid, maar met een warm, geruststellend einde. Vanaf ca. 3 jaar.

Gekke mama

Mama vertelt al spelend haar zoon een zeer gek verhaal. Het jongetje wordt zelfs een beetje bang van zo'n gekke mama en hij wil zeker geen nachtzoen van zo iemand. Maar uiteindelijk speelde mama maar een spelletje om te bewijzen dat zij de knuffel Woody teruggevonden had. Zeer druk, bizar verhaal over een mama en haar zoontje. De lay-out is zeer verzorgd. De tekeningen zijn wervelend en in zeer felle kleuren. De zinnen staan soms in het groot, soms in het klein, soms vult de tekst de tekening aan. De illustraties ondersteunen op een sterke manier het verhaal. Meer nog, zonder tekeningen bestaat het verhaal niet. De inhoud van het verhaal is eerder absurd, soms eng voor kleuters, Mama kruipt in de huid van de verloren knuffel Woody en neemt al zijn eigenschappen over: lange oren, twee tenen aan elke voet, een knopje op de buik, ... Die fantasie-mama wordt ook zo afgebeeld. Hierdoor wordt het een creatief en knettergek boekje, om samen te bekijken en uit voor te lezen.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties