Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Heksenliefde

Nanda Roep (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het is wel even schrikken voor Tom als de nieuwe buurvrouw een heks blijkt te zijn. Als er nog een tovenaar in de wijk komt wonen, raakt ook zijn meester gei͏̈nteresseerd. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Heksen, Toveren
Titel
Heksenliefde
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 1997
87 p. : ill.
ISBN
90-258-4358-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom is stomverbaasd als zijn nieuwe buurvrouw een heks (Klittenkop) blijkt te zijn. In de wijk komt later ook nog een tovenaar (Kloterik) wonen. Nu is ook de belangstelling van Tom's meester (die verliefd is op de moeder van Tom) gewekt. Kloterik en Klittenkop blijken wegens plaatsgebrek in Fantasieland in de gewone wereld terecht te zijn gekomen. Met een toverdrank, waarvoor ze moeten inbreken in het huis van Kloterik, willen ze de twee slechteriken aan elkaar koppelen. Fantasieverhaal dat niet echt tot leven komt. Het geheel komt nogal bedacht over en is niet écht spannend. Vlot geschreven, duidelijke lay-out, stevig gebonden. De tekst is verdeeld in hoofdstukken en in de dagen van de week. Bij iedere nieuwe dag is een fraaie, goed bij het verhaal passende zwart-witte tekening afgedrukt. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties