Boek
Nederlands

Het monsterfeest

Nanda Roep (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Het monsterfeest
×
Het monsterfeest Het monsterfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ilse is bang voor monsters. Op de nacht voor haar verjaardag komen drie monsters haar bezoeken. Zij zorgen ervoor dat ze een fijne verjaardag heeft. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Griezels, Jarig zijn
Leesniveau
AVI 4
Titel
Het monsterfeest / Nanda Roep ; met tek. van Hugo van Look
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007 | Andere uitgaves
41 p. : ill.
ISBN
9789027673190

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het monsterfeest gaat helemaal nergens over. De ouders van Ilse hebben het druk met hun werk en vergeten haar verjaardag. Ze hebben geen aandacht voor haar problemen of angsten. 's Nachts zingen monsters een gruwellied in Ilses kamer. Ze komen af op de sterke geur van een bange achtjarige. Ze kunnen Ilse die al eeuwen bang voor ze is, overtuigen van hun goedheid. Ze weten ook hoe het meisje de aandacht van haar ouders kan trekken: door troep te maken. Hard werkende ouders kunnen zich immers geen vieze kleren veroorloven. En dat plannetje lukt wonderwel. De ouders komen meteen tot inkeer en beloven beterschap. Zo gaat dat. Wil je de aandacht van je ouders, mik dan een taart in hun gezicht. Dan wordt het gegarandeerd gezellig. Vanaf zeven jaar. [Marita Vermeulen]
Ilse is bang voor monsters die haar elke nacht opzoeken. Zo ook de nacht voor haar verjaardag. Zij willlen niet eng doen, maar juist aardig voor haar zijn. Haar ouders vergeten haar verjaardag elk jaar en de monsters geven haar de tip hoe er een geweldige dag van te maken. Verhaaltje voor kinderen die hun angst voor monsters moeten overwinnen: soms zijn er monsters die je helpen. Leuk, origineel verhaal (AVI 4) voor kinderen in groep vier die de leeskunst al enigszins machtig zijn. Verwarrend is de dialoog van de monsters waarin vaak medeklinkers herhaald worden, zoals "Dan iss hett sssimpel". De (soms meer dan) paginagrote, gekleurde tekeningen in gecombineerde techniek zijn grappig en passen goed bij de tekst. Het monsterverjaardagslied tot slot is grappig, op rijm en zeer wensvervullend. De uitgave ziet er verzorgd uit: aantrekkelijke omslagtekening en uitvoering die in een reeks past. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties