Onderwerp
Pausen, Vaticaan
Titel
Habemus Papam / regie, scenario en acteur Nanni Moretti; scenario Francesco Piccolo and Federica Pontremoli
Regisseur
Nanni Moretti
Componist
Franco Piersanti 1950-
Acteur
Michel Piccoli 1925-2020 Jerzy Stuhr
Scenarist
Francesco Piccolo Federica Pontremoli
Taal
Italiaans
Uitgever
Cinéart, 2011 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939391088 5414939191411 5051083132220
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Nanni Moretti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Marco Calvani from Rome, Italy

Giovanni (Nanni) Moretti (Brunico, 19 augustus 1953) is een Italiaans filmregisseur, acteur en filmproducent.

Naast cinema heeft Moretti nog een andere passie, namelijk waterpolo.

Nanni Moretti is gehuwd met Silvia Nono (een dochter van Luigi Nono) en heeft één zoon, Pietro, geboren in 1996.

Met de film La stanza del figlio won hij in 2001 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Filmografie (selectie)

  • 1976: Io sono un autarchico
  • 1978: Ecce Bombo
  • 1981: Sogni d'oro
  • 1984: Bianca
  • 1985: La messa è finita
  • 1989: Palombella rossa
  • 1993: Caro diario
  • 1998: Aprile
  • 2001: La stanza del figlio
  • 2006: Il caimano
  • 2008: Caos calmo
  • 2011: Habemus Papam
  • 2015: Mia m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek