Dvd
Italiaans
De dood van zijn zoon ontwricht het geregelde leven van een psychiater en zijn gezin.
Titel
La stanza del figlio
Regisseur
Nanni Moretti
Componist
Nicola Piovani 1946-
Acteur
Laura Morante Giuseppe Sanfelice Jasmine Trinca
Taal
Italiaans
Uitgever
A-Film, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777047446
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Italiaans familiedrama van regisseur Nanni Moretti die ook de hoofdrol speelt. Verder spelen mee Laura Morante, Jasmine Trinca e.a. De film won in 2001 de Gouden Palm in Cannes. Het verhaal draait rond een psychiater en zijn gezin, wiens leven totaal ontwricht raakt door de dood van zijn zoon bij een duikongeluk. Behalve Peter van Bueren (Volkskrant 22-8-'01) die schrijft dat de film hem totaal koud liet, zijn de recensenten positief. Bianca Stigter (NRC 22-8-'01): 'De film is al een 'tearjerker voor denkende mensen' genoemd. Maar het bijzondere van de film heeft misschien meer met kilte te maken. La Stanza is zo kaal, zo onomfloerst, dat de kijker zich weer een voyeur voelt (...).' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 22-8-'01): '(...) intiem familiedrama dat grenst aan melodrama, maar toch op de juiste manier weet te ontroeren. (...) De kracht schuilt in de eerlijkheid waarmee Moretti zijn personages schetst. (...) De film bewijst dat een eenvoudige, directe benadering van een zwaar onderwerp …Lees verder

Over Nanni Moretti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Marco Calvani from Rome, Italy

Giovanni (Nanni) Moretti (Brunico, 19 augustus 1953) is een Italiaans filmregisseur, acteur en filmproducent.

Naast cinema heeft Moretti nog een andere passie, namelijk waterpolo.

Nanni Moretti is gehuwd met Silvia Nono (een dochter van Luigi Nono) en heeft één zoon, Pietro, geboren in 1996.

Met de film La stanza del figlio won hij in 2001 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Filmografie (selectie)

  • 1976: Io sono un autarchico
  • 1978: Ecce Bombo
  • 1981: Sogni d'oro
  • 1984: Bianca
  • 1985: La messa è finita
  • 1989: Palombella rossa
  • 1993: Caro diario
  • 1998: Aprile
  • 2001: La stanza del figlio
  • 2006: Il caimano
  • 2008: Caos calmo
  • 2011: Habemus Papam
  • 2015: Mia m…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek