Titel
Palombella rossa
Regisseur
Nanni Moretti
Acteur
Silvio Orlando Mariella Valentini
Taal
Italiaans
Uitgever
Warner Brothers, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
ca. 83 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Italiaans voor slechthorenden, Engels
EAN
7321958022276

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Nanni Moretti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Marco Calvani from Rome, Italy

Giovanni (Nanni) Moretti (Brunico, 19 augustus 1953) is een Italiaans filmregisseur, acteur en filmproducent.

Naast cinema heeft Moretti nog een andere passie, namelijk waterpolo.

Nanni Moretti is gehuwd met Silvia Nono (een dochter van Luigi Nono) en heeft één zoon, Pietro, geboren in 1996.

Met de film La stanza del figlio won hij in 2001 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Filmografie (selectie)

  • 1976 - Io sono un autarchico
  • 1978 - Ecce Bombo
  • 1981 - Sogni d'oro
  • 1984 - Bianca
  • 1985 - La messa è finita
  • 1989 - Palombella rossa
  • 1993 - Caro diario
  • 1998 - Aprile
  • 2001 - La stanza del figlio
  • 2006 - Il caimano
  • 2008 - Caos calmo (geen regie, mede-scenarioschrijver en acteur)…Lees verder op Wikipedia