Boek
Nederlands

De eend op de pot

Nannie Kuiper (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
+1
De eend op de pot
×
De eend op de pot De eend op de pot
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bundel met drie verhalen over peuters die de grote mensenwereld aan het verkennen zijn. Prentenboek met vrolijke tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
De eend op de pot
Auteur
Nannie Kuiper
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019 | Andere uitgaves
[20] p. : ill.
ISBN
9789025878061 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie verhalen over peuters: Barend is enthousiast de wereld aan het verkennen, Marijke is bang voor de grote-mensen wc, en Jasper komt steeds uit bed omdat zijn beer altijd iets heeft. Maar in het nieuwe, grote bed slaapt hij meteen. Alle verhalen verschenen al eerder in diverse vormen. In deze bundel is de tekst hetzefde gebleven, de plaatjes zijn van dezelfde tekenares, maar zijn helemaal vernieuwd en gedrukt in vrolijke, aansprekende kleuren. Het zijn pentekeningen waar veel op te zien is. Het eerste verhaal heeft heel weinig tekst, de andere twee zijn geschreven in een levendige, speelse stijl: op rijm, maar niet in een strak schema. Het taalgebruik is uitstekend afgestemd op de leeftijsgroep. Leuk is dat de hoofdpersonen in de andere verhalen ook voorkomen, zij het minimaal. De warme sfeer en grote mate van herkenbaarheid maken dat deze verhalen niets aan kracht verloren hebben. Opnieuw uitgegeven met een vrolijke omslag blijft het een heerlijk boek om voor te lezen aan peuters e…Lees verder

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia

Suggesties