Boek
Nederlands

Verkleedfeest

Nannie Kuiper (auteur), Alice Hoogstad (illustrator)
+1
Verkleedfeest
×
Verkleedfeest Verkleedfeest
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Juf geeft een verkleedfeest in de klas. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen. In de klas doen ze de hele dag feestelijke spelletjes. Prentenboek met verfillustraties in vrolijke kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Verkleedfeest
Auteur
Nannie Kuiper
Illustrator
Alice Hoogstad
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789021667638 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkleden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Juf geeft een verkleedfeest in de klas. De kinderen trekken gekke pakken aan, worden geschminkt, doen spelletjes, geven een modeshow, spelen stoelendans, eten lekkere koek en sluiten het feest af met een discodans. Wat een leuke dag! De activiteiten zijn gevarieerd, van rustig tot heel actief. Het verhaal op rijm geeft alle aspecten van zo'n verkleedfeest in een kleuterklas levendig weer. Ook de participatie van enkele ouders komt aan bod. De tekst leest als een lang gedicht met vierregelige strofen die telkens een activiteit beschrijven. Door het rijm, de dialogen en het vlotte ritme laat de tekst zich prima voorlezen. De paginagrote, geschilderde prenten beslaan een dubbele pagina met op iedere bladzijde in de illustratie een tekstblok van vier regels. De prenten tonen in warme, heldere kleuren de bezigheden van de vrolijke kleuterbende. Ze bieden veel zoek- en vertelmogelijkheden, aanvullend bij de tekst. De achttien kinderen van de groep zijn expressief getekend en doorheen het bo…Lees verder

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia

Suggesties