Boek
Nederlands

Een dodelijke opleiding

Naomi Novik (auteur), Karin Breuker (vertaler)
+1
Een dodelijke opleiding
×
Een dodelijke opleiding Een dodelijke opleiding
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Galadriel (El, 17) bezit magische krachten en woont op een school voor magie. Het duurt even voordat de gesloten en zelfstandige El bondgenoten heeft maar uiteindelijk ontpopt zij zich tot een sterke en open heldin. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Een dodelijke opleiding
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A deadly education
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021 | Andere uitgaven
335 p.
ISBN
9789024592371 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Galadriel Higgins (El) is een 17-jarige overlever op een verborgen school voor magie. Op de Scholomance school zwerven dodelijke monsters rond, die elke kans aangrijpen om de leerlingen op te eten. Tussen het leren van magische spreuken en het vechten tegen de monsters in, is El op zoek naar bondgenoten. El heeft de macht om bergen te verplaatsen, maar niemand lijkt haar aardig te vinden. Haar charme spat echter van de pagina af door haar hilarische sarcasme en grote portie zelfspot. Haar personage ontwikkelt zich van een gesloten zelfstandige vechter tot een sterke open heldin, die haar prille vriendschappen beschermt. Het verhaal is geestig en continu spannend door de oneindige reeks gevaren. Deze komen in de vorm van monsters en machtige onbetrouwbare medestudenten in enclaves van magiërs. De wereld is vergelijkbaar met een duistere versie van een Harry Potter-achtige kostschool, waarover verteld wordt vanuit het perspectief van een opstandige nuchtere tiener. De schrijfstijl is vl…Lees verder

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia