Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zooooo'n grote wolf

Natalie Louis-Lucas (auteur), Kristien Aertssen (illustrator)
+1
Zooooo'n grote wolf
×
Zooooo'n grote wolf Zooooo'n grote wolf

Zooooo'n grote wolf

Natalie Louis-Lucas (auteur), Kristien Aertssen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Arthur vertelt zijn moeder dat hij bang is voor de wolf achter het gordijn in zijn slaapkamer, maar laat haar ook zien hoe ze hem kan afschrikken. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur en een bewegend element. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Zooooo'n grote wolf
Auteur
Natalie Louis-Lucas
Illustrator
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Un loup gros comme ça
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[20] p. : ill.
ISBN
9789058383136
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van sommige boeken-voor-het-slapengaan zou je wensen dat ze zo zacht zijn dat je er ook effectief mee onder de wol kan kruipen. Met Zooooo'n grote wolf levert Natalie Louis-Lucas een pareltje af om met de kin in de lucht en het boek tegen de borst gedrukt, naar bed te huppelen en de nacht te trotseren. Zonder zorgen, zonder angst en weer eens een droom van een verhaaltje rijker. Louis-Lucas voert een bang jongetje ten tonele dat aan zijn moeder vertelt hoe groot, gruwelijk, lawaaierig en gevaarlijk de bebrilde wolf wel is die zich achter het gordijn schuilhoudt. Hoe grootser de beschrijving van de wolf, hoe banger moeder wordt. Althans, dit blijkt uit de knappe illustraties die het verhaal een sappig grappige onderlaag verlenen. Bladzijde na bladzijde trekt moeder haar dappere, vertellende zoon zijn pyjama aan. Eenmaal aangekleed, wordt de wolf van achter het gordijn weg gebruld dankzij een heldhaftige strijdkreet van zoonlief. Moeder leest nog een verhaaltje voor en dan kan ie…Lees verder
Arthur is bang voor het gordijn op zijn slaapkamer omdat daar een hele grote wolf achter zit. Arthurs moeder gaat mee in zijn fantasie terwijl ze hem uitkleedt en zijn pyjama aantrekt. De getekende bloemgordijnen vormen een grote flap op iedere rechterpagina, waarachter de wolf verscholen zit. Op elke pagina verzint Arthur hoe eng het beest is: rode ogen, een bril, scherpe tanden, reusachtige klauwen en hij huilt om kinderen bang te maken. Gaandeweg speelt moeder dat ze steeds banger wordt. Tenslotte vertelt Arthur zijn moeder wat ze moet doen om de wolf te laten schrikken: harder roepen dan de wolf zelf. De twee tot achtregelige tekst is binnen de platen gezet. De niet in verhouding en met vertekend perspectief uitgevoerde (zo is de plint van de slaapkamer gebogen), licht omlijnde, pastelkleurige, over twee pagina's doorlopende tekeningen geven een speels effect. Op de kaft van dit in oblong formaat uitgegeven boekje, een tekening van Arthur en zijn moeder op zijn bed. Vanaf ca. 3 jaar.