Boek
Nederlands

Wonderfoods

Natalie Savona (auteur), Jill Mead (fotograaf)
Bruine rijst en bonen zijn goed tegen puistjes, yoghurt en eieren tegen stress en wortelen en pruimen tegen eczeem; lekker koken met ingredi en die meer doen dan alleen je maag vullen.
Fascinerende en precieze informatie over 60 verschillende 'wonderfoods', bijzondere ingredi en die iets d en voor lichaam en/ of geest.
Ingedeeld op onderwerpen als energie, spijsvertering, ontgifting, hui
Titel
Wonderfoods / Natalie Savona ; foto's van Jill Mead
Auteur
Natalie Savona
Fotograaf
Jill Mead
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wonderfoods
Uitgever
Baarn: Tirion, 2006
320 p. : ill.
ISBN
90-4390-932-7
Plaatsingssuggestie
628.8 (SISO) Voeding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat recepten die bepaalde delen van ons lichaam positief zouden beïnvloeden. Recepten zijn ingedeeld op de aspecten van het lichaam die beïnvloed worden zoals energie, spijsvertering, ontgiften, libido, immuunsysteem. Er wordt gestart met een korte uitleg waarna de recepten volgen. Ingrediënten zijn vers en bij voorkeur biologisch. Gerechten zijn bijna steeds voor vier personen. De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld en veelal gemakkelijk te bereiden. Achterin het boek wordt een suggestie voor een weekmenu gedaan. Ook wordt een lijst met veelvoorkomende medische klachten behandeld, gevolgd door de 'wonderfoods' die deze kunnen bestrijden, verlichten of voorkomen. Bevat een lijst met nuttige websites, een nutriëntenlijst, een verklarende woordenlijst en een alfabetisch register in een zeer kleine letter. Een bijna vierkant boekje met mooie, paginagrote gerechtfoto's in kleur.