Boek
Nederlands

Archibal : de boekenworm

Nathalie Slosse (auteur), Rosalie Van Waeyenberge (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Archibal hoort voor het eerst dat er bomen nodig zijn om papier te maken en dat de bomen op geraken! Samen met zijn vriend Nestor gaat de ondernemende boekenworm zelf een kijkje nemen in het bos, want hij wil nog lang niet stoppen met lezen... Een verhaal voor iedereen die van boeken én van bomen houdt! Een initiatief van Talismanneke en FSC België.
Onderwerp
Natuurbescherming
Titel
Archibal : de boekenworm
Auteur
Nathalie Slosse
Illustrator
Rosalie Van Waeyenberge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Talismanneke, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789082125207 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Natuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Archibal de Boekenworm

'Archibal de boekenworm' is een (gratis!) educatief boek over ontbossing. Het boek gaat over Archibal en zijn vriend Nestor. Wanneer zij er achter komen dat er oerbossen gekapt worden om boeken van te maken, besluiten ze daar zelf eens te gaan kijken. In het bos ontmoeten ze Vanessa de Paradijsvogel die hen uitlegt dat het bos zal verdwijnen als er niet steeds opnieuw bomen geplant worden. Dat is iets wat FSC doet. Ze legt uit dat je FSC kan herkennen aan het logo. Archibal en Nestor zijn meteen de grootste fans. De illustraties van dit boek zijn gemanipuleerde foto’s met hier en daar een tekening op. Dit doet wat vreemd aan door het fragmentarische karakter. Met de tekst die op verscheurd gekleurd papier lijkt geschreven te zijn erbij, oogt dit boek onsamenhangend. Het boek sensibiliseert kinderen en leert hen waar het FSC-label voor staat. Dit gebeurt niet alleen via het boek dat afsluit met zeven tips om bomen te redden, maar in bijlage kan je ook een logboek vinden. Hier kunnen…Lees verder

Over Nathalie Slosse

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Talismanneke

Nathalie Slosse (Brussel, 14 september 1976 – Brussel, 10 november 2018) was een Belgische schrijfster. Ze is vooral bekend van prentenboeken om verlieservaringen voor kinderen bespreekbaar te maken.


Biografie

Nathalie Slosse studeerde klassieke filologie. Na een job als lerares Latijn en Grieks, heeft ze gewerkt voor verschillende non-profit organisaties. Ze heeft twee kinderen. Tweemaal is ze van kanker genezen. Een derde keer overleefde ze het niet.

Werk

Haar prentenboek Grote boom is ziek  is voor het eerst verschenen in 2009. Het boek vertelt wat Snuiter meemaakt wanneer Grote Boom kanker krijgt en een ingrijpende en langdurige behandeling krijgt. Het is vertaald in het Frans, Engels, Deens, Koreaans en Chinees. Snuiter (Frimousse in het Frans, Snibbles in het Engels) is een diertje dat met de hulp van veelsoortige vriendjes pijnlijke gebeurten…Lees verder op Wikipedia