Boek
Nederlands

De nachtwensjesautomaat

Nathalie Slosse (auteur), Lucy Elliott (illustrator)
Met de nachtwensenautomaat kun je allerlei grappige en lieve slaapwensen maken. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties van fantasiefiguren en tekstfragmenten. Elke pagina is verdeeld in vier losse stroken, waardoor vele combinaties kunnen worden gemaakt. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Wensen
Titel
De nachtwensjesautomaat
Auteur
Nathalie Slosse
Illustrator
Lucy Elliott
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
[25] p. : ill.
Aantekening
Kartonboekje met flapjes
ISBN
9789462340244 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De nachtwensjesautomaat is een hoog, smal hardkartonnen boek waarvan alle pagina's zijn versneden tot vier stroken, die los van elkaar omgeslagen kunnen worden. Aan de rechterkant is elke strook bedrukt met een tekst, aan de linkerkant met (een deel van) een illustratie. Doordat de tekstdelen dezelfde indeling hebben (de beginzin start met een doewoord, tekstdeel twee met ‘mijn’, het derde deel met ‘zoals’ en het laatste blokje met het voorzetsel ‘in’), zijn de onderdelen verwisselbaar en kunnen er talloze varianten gemaakt worden. Bv. ‘Sluit je oogjes / mijn donzig kuikentje / zoals de geur van melk en honing / in een oude sok’). Op de linkerpagina levert dat steeds anders samengestelde illustraties op, die door de doorlopende lijnen en vormen aansluiten op elkaar. Op de bonte, kleurrijke tekeningen van (fantasie)figuren is de inhoud van de tekstregel zichtbaar. De tekst is gedrukt in een sierletter in groot lettertype en in (wisselende) kleuren. De Vlaamse herkomst is herkenbaar doo…Lees verder

Over Nathalie Slosse

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Talismanneke

Nathalie Slosse (Brussel, 14 september 1976 – Brussel, 10 november 2018) was een Belgische schrijfster. Ze is vooral bekend van prentenboeken om verlieservaringen voor kinderen bespreekbaar te maken.


Biografie

Nathalie Slosse studeerde klassieke filologie. Na een job als lerares Latijn en Grieks, heeft ze gewerkt voor verschillende non-profit organisaties. Ze heeft twee kinderen. Tweemaal is ze van kanker genezen. Een derde keer overleefde ze het niet.

Werk

Haar prentenboek Grote boom is ziek  is voor het eerst verschenen in 2009. Het boek vertelt wat Snuiter meemaakt wanneer Grote Boom kanker krijgt en een ingrijpende en langdurige behandeling krijgt. Het is vertaald in het Frans, Engels, Deens, Koreaans en Chinees. Snuiter (Frimousse in het Frans, Snibbles in het Engels) is een diertje dat met de hulp van veelsoortige vriendjes pijnlijke gebeurten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties