Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cumulus

Neal Shusterman (auteur), Lydia Meeder (vertaler)
Er is een jaar verstreken sinds Rowan is verdwenen. Citra probeert de regels van de Orde uit te dragen en maakt daarbij vijanden, terwijl de Cumulus de controle over de Zeisen verliest. Vervolg op Zeis. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Cumulus
Auteur
Neal Shusterman
Vertaler
Lydia Meeder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thunderhead
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
520 p.
ISBN
9789464291681 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vervolg op het eerder verschenen ‘Zeis*’ van Neal Shusterman. Een jaar is verstreken sinds Rowan van de radar verdween. Is hij het misschien die onder de naam Lucifer de ene na de andere verdorven Zeis elimineert? Ondertussen draagt Citra met haar dorsmethode de regels van de Orde uit en verzet ze zich fel tegen het gedrag van de nieuwe generatie. Daarmee maakt ze de nodige vijanden, maar wie heeft het op haar leven gemunt? De Cumulus heeft geen controle over de Zeisen en moet machteloos toezien hoe de Orde steeds verder afglijdt. Of lukt het hem toch om zijn eigen wetten te omzeilen? In spannende, duistere stijl geschreven. Neal Shusterman (Brooklyn, 1962) is een internationaal bekende scenarioschrijver, jeugdauteur en romanschrijver. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Vanaf ca. 15 jaar.

Cumulus

De wereld wordt geleid door de Cumulus, een soort van artificiële intelligentie, die via camera's op elk moment en op elke plaats controle heeft. Maar over de Zeisen heeft hij niets te zeggen. Wanneer je een Zeis bent, sta je in voor de beperking van de mensenpopulatie, want de mens heeft pijn en ellende, maar ook de dood overwonnen. Rowan is een Zeis die, na een jaar verdwenen te zijn, terug contact zoekt met Citra, een vriendin die ook net als hij de opleiding tot Zeis gevolgd heeft. Citra heeft een heel eigen dorsmethode (i.e. een manier om mensen te doden) en dat roept heel wat weerstand op onder een bepaald deel van de andere Zeisen. Zij en haar mentor worden bedreigd, maar ze weten niet door wie. Daarbovenop is er de wissel van de macht bij de Zeisen, wat heel wat voorbereiding, maar ook druk en verraad met zich meebrengt. En dan is er nog een jongen die haar om de één of de andere reden probeert te beschermen. Cumulus is het vervolg op ZeisLees verder