Boek
Nederlands

Bok de maansteen

Neil Armstrong (auteur), Grahame Baker-Smith (illustrator)
+1
Bok de maansteen
×
Bok de maansteen Bok de maansteen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Astronaut Neil Armstrong kreeg een stukje maansteen cadeau. Hij vertelt wat deze steen, Bok genaamd, in zijn lange leven allemaal heeft gezien. Lees over het ontstaan van de maan en de eerste reis naar de maan. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Onderwerp
Maan, Ruimtevaart
Titel
Bok de maansteen
Auteur
Neil Armstrong
Illustrator
Grahame Baker-Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of Bok
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2022
[40] p. : ill.
ISBN
9789086649266 (hardback)
Plaatsingssuggestie
552.4 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Neil Armstrong was in 1969 de eerste mens op de maan. Als dank voor zijn werk als kosmonaut kreeg hij in 2006 een stukje maansteen en noemde dat Bok. In dit boek vertelt hij wat Bok zoal meegemaakt zou kunnen hebben in zijn lange leven. Vanuit het perspectief van het stuk steen vertelt Armstrong over het ontstaan van de maan, de evolutie op de aarde en de eerste reis naar de maan. De teksten staan in forse schreefletters in de afbeeldingen afgedrukt die een of twee pagina’s beslaan. Ze zijn fantasievol, sprookjesachtig, en laten het mysterie van het heelal en de komst van leven op aarde goed zien. Opvallend zijn de contrasten tussen licht en donker. Het boek sluit af met twee informatieve spreads over de maan, de aarde en de landing van Armstrong op de maan. Wat in het eerste deel verhalend gebracht is, wordt hier nogmaals uitgebreider uit de doeken gedaan en aangevuld met fotomateriaal. Aansprekend boek (in vierkant formaat) voor jonge ruimteliefhebbers. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Over Neil Armstrong

Neil Alden Armstrong (Wapakoneta, Ohio, 5 augustus 1930 – Cincinnati, 25 augustus 2012) was een Amerikaan die in 1969 als eerste mens voet op de Maan zette. Naast astronaut was hij gevechts- en testpiloot, luchtvaartkundig ingenieur en hoogleraar.

Jeugd

Armstrongs ouders waren Stephen Koenig Armstrong en Viola Louise Engel. Hij werd op een boerderij geboren, tien kilometer buiten de stad Wapakoneta. Armstrong is van Schotse en Duitse afkomst en had een jongere zus en broer. Zijn vader werkte als accountant voor de staat Ohio. Zijn vader moest voor zijn werk vaak verhuizen en het gezin woonde in de eerste vijftien jaar van Armstrongs leven in twintig steden. De liefde voor de luchtvaart begon bij de jonge Armstrong toen zijn vader hem als tweejarige meenam naar een luchtvaartshow. Toen hij zes jaar oud was, vloog hij voor het eerst. Zijn vader had hem meegenomen op een vlucht met een Ford Trimotor, die toentertijd bekendstond als de …Lees verder op Wikipedia