Boek
Nederlands
Bundel met zevenentwintig korte verhalen over gewone mensen die te maken krijgen met bijzondere, soms bovennatuurlijke gebeurtenissen.
Titel
Alles is breekbaar
Auteur
Neil Gaiman
Vertaler
Emmy Van Beest Josephine Ruitenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fragile things : short fictions and wonders
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
366 p.
ISBN
9789024530441

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gaiman, bekend, veelzijdig auteur van gothic novels en moderne fantasy, onder andere 'Stardust' en het kinderboek 'Coraline', werd in 1960 geboren in Engeland, maar woont en werkt al jaren in Amerika. Voor de cult stripserie 'The Sandman' kreeg hij de World Fantasy Award en voor 'American Gods' de Hugo Award en Nebula Award. Hij bundelde in deze merkwaardige compilatie 23 zeer diverse 'fantastische vertellingen' en acht gedichten. Het werd een bont geheel waarin hij verschillende genres en stijlen bespeelt: van een pastiche op Sherlock Holmes, een omgekeerd scheppingsverhaal, een barokke gothic-story, tot grimmige sprookjes en mythen, stukjes commedia dell'arte en raamvertellingen, zoals die waarin de maanden van het jaar elkaar verhalen vertellen bij het vuur. De verhalen bevatten nogal wat knipoogjes naar andere boeken, films, strips, popsongs. Een staalkaart van Gaimans humor en rijke fantasie. Kleine druk.

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties