Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een Amerikaanse ex-gevangene ontmoet een mysterieuze man met wie hij door de Verenigde Staten trekt; samen maken ze kennis met allerlei gerei͏̈ncarneerde goden.
Titel
Amerikaanse goden
Auteur
Neil Gaiman
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
American Gods
Parallelle titel
American Gods
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
526 p.
ISBN
9789024530410 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na drie jaar gevangenis komt een man vrij. Hij, 'Shadow', krijgt te horen dat zijn vrouw verongelukt is en dat zijn kans op een baan ook verkeken is. Een geheimzinnige man, 'Wednesday', neemt hem aan en een bizarre tocht door de V.S. begint. Shadow ervaart dat zijn baas bijzondere gaven heeft en waarschijnlijk de Scandinavische god Odin is. De opzet van de roman is niet altijd even makkelijk doordat nogal wat sprongen in de tijd worden gemaakt. De Amerikaanse schrijver (1960) weet de vreemde ervaringen met verve te vertellen en naast dit godenverhaal ook enig kritisch commentaar op de Amerikaanse samenleving te geven. Boeiende en interessante roman in een behoorlijke vertaling. Gebonden, blauw serie-omslag, kleine druk.

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties