Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De oceaan aan het einde van het pad

Neil Gaiman (auteur), Ton Heuvelmans (vertaler)

De oceaan aan het einde van het pad

Genre:
Wanneer een man van middelbare leeftijd het huis van zijn jeugdvriendinnetje terugvindt, herinnert hij zich de omstandigheden rond haar verdwijning destijds.
Titel
De oceaan aan het einde van het pad
Auteur
Neil Gaiman
Vertaler
Ton Heuvelmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ocean at the end of the lane
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaves
279 p.
ISBN
9789022568682 (hardback) 9789022572412 (ISBN sticker)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek van de veelbekroonde bestsellerauteur en cultfiguur – nog het meest bekend van de verfilming van Coraline en de televisieseries rond zijn Neverwhere en American Gods - is een semi-autobiografische, magisch-realistische ontwikkelingsroman. Het verhaalt over de herinneringen van een man op leeftijd tijdens een begrafenis in zijn geboortedorp in het Engelse Sussex. Gezeten op de bank voor de vijver van zijn jeugdvriendinnetje Lettie Hempstock (die altijd beweerde dat de vijver een oceaan was) herinnert hij zich weer levendig al die avonturen van veertig jaar geleden die hij met haar en haar moeder en oma beleefde toen hij nog maar zeven jaar oud was. De leefwereld van het jongetje verandert na de zelfmoord van een van de onderhuurders bij hem thuis op een bedreigende manier, zeker als de nieuwe kinderoppas een kwade oergeest blijkt te zijn die hem als letterlijk als vaartuig gebruikt. De jongen is een boekenwurm en is dol op mythes. Als hij zelf een mythische strijd tussen moet …Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties