Boek
Nederlands

De slaapster en de spintol

Neil Gaiman (auteur), Chris Riddell (illustrator), Maria Postema (vertaler)
+1
De slaapster en de spintol
×
De slaapster en de spintol De slaapster en de spintol
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een koningin gaat met drie dwergen op pad naar het buurland, om een prinses te redden die al honderd jaar slaapt. Met paginagrote illustraties in zwart-wit en goud. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De slaapster en de spintol
Auteur
Neil Gaiman
Illustrator
Chris Riddell
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sleeper and the spindle
Uitgever
[Utrecht]: Blossom Books, © 2017
66 p. : ill.
ISBN
9789463490108 (hardback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit fraai uitgevoerde, geïllustreerde verhaal is een aantal bekende sprookjes met elkaar verweven tot een nieuw sprookje, waarin de nieuwe insteek mooi is vermengd met de oude tradities. Een koningin schiet de prinses van haar buurland te hulp die al honderd jaar in slaap is (net als Doornroosje), nadat ze zich aan een spintol heeft geprikt. De koningin heeft (net als Sneeuwwitje) te lijden gehad onder een boze stiefmoeder, maar heeft duidelijk van haar ervaringen geleerd, iets waar ze nu haar voordeel mee doet. De tekst is goed van toon met een tikje plechtstatig taalgebruik, wat het sprookjeskarakter onderstreept. De gearceerde zwart-wittekeningen van Chris Riddell (Kate Greenaway Medal 2016), met veel afschrikwekkende figuren, staan over een hele pagina of bestaan uit verticale stroken, met een omlijsting van goud en goudkleurige details. Daarnaast zijn er losse tekeningen die soms van de pagina aflopen. Elk fragment begint met een versierde hoofdletter. Een betoverend mooie uit…Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties