Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Via het meisje Door komt de jonge Londense effectenmakelaar Richard Mayhew in Beneden-Londen terecht, waar allerlei zeer bizarre wezens hem naar het leven staan.
Titel
Niemandsland
Auteur
Neil Gaiman
Vertaler
Erica Van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Neverwhere
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Andere uitgaves
318 p.
ISBN
9789024529889 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge effectenhandelaar Richard Mayhew woont nog maar pas in Londen en heeft een verhouding met de mooie, maar koele en burgerlijke Jessica. De jongensachtige, impulsieve Mayhew helpt onderweg naar een belangrijke lunchbespreking een gewond meisje dat Door heet. Dit verandert zijn hele leven, want via Door komt hij in Boven- en Beneden-Londen terecht, waar bizarre moordenaars, de heren Vandemar en Croup, hem naar het leven staan en wezens van allerlei pluimage, onder anderen de boosaardige engel Islington, de vreemdste kuren uithalen. Neil Gaiman is bekend geworden als auteur van de Sandman-serie. Dit boek diende als basis voor de BBC-televisieserie 'Neverwhere'. Gaiman heeft een zeer levendige fantasie en schrijft vaak grappig. Uiteraard is het boek zeer filmisch opgebouwd en heb je het in sneltreinvaart gelezen. Het is zo leuk dat je bijna zou vergeten dat de plot eigenlijk niets voorstelt en het geheel nogal gratuit is. Goede verstrooiing voor niet-veeleisende lezers, die tegen …Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia

Suggesties