Boek
Nederlands
De jonge Tristan wil alles doen om de hand van de beeldschone Victoria Forrester te winnen, zelfs het terugvinden van een gevallen ster.
Titel
Ster
Auteur
Neil Gaiman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stardust
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2009 | Andere uitgaves
253 p.
ISBN
9789024530403

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tristran Thorn is zeventien wanneer hij de wondermooie Victoria Forester, in het Victoriaanse stadje Wall, dat een eigenaardige scheidingsmuur bezit, belooft dat hij haar de vallende ster zal brengen die ze net samen gezien hebben. Thorn klimt de muur over en komt in Elfenland terecht, maar er zijn nog andere wezens die op de gevallen ster azen. 'Ster' heeft alles van een ouderwets sprookje, zowel de goede dingen - fantasierijke verhaalwendingen, fabelachtige wezens, nobele gevoelens - als de slechte - kinderlijke stijl, verregaande vereenvoudiging van personages, effectbejag - en bekoort uiteindelijk door het ontwapenend gebrek aan literair cynisme. De Engelse fantasyschrijver Neil Gaiman schreef inmiddels een hele serie boeken waaronder 'Amerikaanse goden'*. Voor lezers van fantasy/sprookjesverhalen die zich niet storen aan een gebrek aan literaire kwaliteit. Blauw serie-omslag, vrij kleine druk.

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia