Nadat ze werd gemolesteerd in Central Park neemt een vrouw het recht in eigen hand
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees
EAN
7321916139299

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller van Neil Jordan (The crying game, Breakfast on Pluto) met in de hoofdrollen Jodie Foster (The silence of the lambs) en Terrence Howard. Een radiopresentatrice wordt tijdens een avondwandeling met haar verloofde in Central Park in elkaar geslagen. Haar verloofde overlijdt, zelf is ze zwaargewond. Ze koopt een revolver om zich te kunnen verdedigen, maar na haar eerste dode uit zelfverdediging wordt ze steeds meer gegrepen door de zucht naar wraak en zoekt 's nachts in de straten van New York naar criminelen. De recensenten zijn kritisch. Peter de Bruijn (NRC 26-9-'07): '(...) De film biedt geen antwoorden, al lijkt dat in de teleurstellende ontknoping wel zo. Pulp of kunst? Dat is niet zo gemakkelijk te zeggen, maar dat maakt The Brave One juist de moeite waard.' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 27-9-'07): '(...) Nogal problematisch is de ongeloofwaardige verhaallijn (...) niet passende Hollywood-einde. Maar het uitstekende spel van Howard en vooral Oscarwinnares Foster …Lees verder

Over Neil Jordan

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Neil Jordan (Sligo, 25 februari 1950) is een Iers filmregisseur, schrijver en producent. Zijn films hebben vaak een politiek en emotioneel geladen karakter, en gaan over de donkere kant van de menselijke psyche.

Hij werd geboren in county Sligo in Ierland, en begon zijn carrière met het schrijven van korte verhalen. Zijn eerste speelfilm die hij zowel schreef als regisseerde was Angel (1982). De film werd goed ontvangen. Daarna maakte hij een aantal films die hem wereldwijd bekendheid gaven, waaronder de misdaadfilm Mona Lisa met Michael Caine (1986), de thriller The Crying Game met Stephen Rea als de onwillige IRA-'vrijwilliger' (1992) en de horror-fantasy-dramafilm Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles met Tom Cruise en Brad Pitt (1994).

Filmografie

Suggesties