Titel
Michael Collins / written and dir. by Neil Jordan
Regisseur
Neil Jordan
Componist
Elliot Goldenthal 1954-
Acteur
Liam Neeson Aidan Quinn Stephen Rea Alan Rickman Julia Roberts
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 1998 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 127 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Turks, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Portugees, Hebreeuws, Pools, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, IJslands, Kroatisch, Duits voor slechthorenden, Engels voor slechthorenden
EAN
7321921142055

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Neil Jordan

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Neil Jordan (Sligo, 25 februari 1950) is een Iers filmregisseur, schrijver en producent. Zijn films hebben vaak een politiek en emotioneel geladen karakter, en gaan over de donkere kant van de menselijke psyche.

Hij werd geboren in county Sligo in Ierland, en begon zijn carrière met het schrijven van korte verhalen. Zijn eerste speelfilm die hij zowel schreef als regisseerde was Angel (1982). De film werd goed ontvangen. Daarna maakte hij een aantal films die hem wereldwijd bekendheid gaven, waaronder de misdaadfilm Mona Lisa met Michael Caine (1986), de thriller The Crying Game met Stephen Rea als de onwillige IRA-'vrijwilliger' (1992) en de horror-fantasy-dramafilm Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles met Tom Cruise en Brad Pitt (1994).

Filmografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek