Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als bij een verlaten fabriek een lijk wordt gevonden, komt het rechercheursduo Oliver von Bodenstein en Pia Sander een mogelijke seriemoordenaar op het spoor.
Titel
Moederdag
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Marion Hardoar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Muttertag
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2019 | Andere uitgaven
475 p.
ISBN
9789021417004 (paperback) 9789021421704 (paperback, ISBN sticker)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Theodor Reifenrath is na dagen dood in zijn huis gevonden. Later wordt zijn hond in een oude kennel ontdekt, onder hem liggen menselijke botten van drie vrouwen. De oude Theodor leeft alleen sinds zijn vrouw Rita zelfmoord gepleegd zou hebben. Ze hadden tal van pleegkinderen, door hun moeders afgestaan. Het bekende team met Pia Sander, Oliver von Bodenstein en Nicola Engel onderzoekt de zaak. Lang vermiste vrouwen, later dood gevonden, blijken op dezelfde werkwijze gedood te zijn: in plastic folie omhuld, dan verdronken en ergens achtergelaten. Rond Moederdag is dat gebeurd. Ook de botten van Rita worden op het terrein in een put ontdekt. De pleegkinderen worden allen verdacht: ieder had er een reden voor, ze zijn immers in die tijd door Rita en sommige kinderen mishandeld, in een plastic zak in het bad gedompeld of in een put opgesloten. Er zijn drie verhaallijnen: Fiona’s verhaal op zoek naar haar moeder, het politieonderzoek dag na dag en cursief gedrukt het verhaal in de ik-vorm v…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties