Tegen alle hindernissen

Nele Neuhaus (auteur), Marieke Hoogland (vertaler)
+1
Tegen alle hindernissen
×
Tegen alle hindernissen Tegen alle hindernissen
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Samen met haar vriendin Melike en buurjongen Tim traint Elena (13, ik-figuur) haar paard Fritzi stiekem voor springwedstrijden. Ze is verliefd op Tim, maar tussen hun families heerst al jaren vijandschap. Elena probeert erachter te komen waarom. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Geheimen
Titel
Tegen alle hindernissen
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Marieke Hoogland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Gegen alle Hindernisse
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2016
288 p.
ISBN
9789025113261 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 13-jarige Elena (ik-figuur) woont op de Merelhof, de rijstal van haar ouders en grootouders, waar iedereen meehelpt bij de paarden. Als blijkt dat het bedrijf in zwaar weer verkeert, staat alles in het teken van de redding en verslechtert de sfeer in het gezin. Intussen krijgt Elena oog voor Tim (15), zoon van een rivaliserende stalhouder, hoewel dit door haar ouders strikt verboden is vanwege een familievete. Met hulp van Tim begint Elena aan de springtraining van haar voorheen kreupele paard Fritzi – in het geheim, want haar vader mag niets weten van Tim of de voortgang van Fritzi, die anders verkocht zal worden. Typisch paardenmeisjesboek met een prominente rol voor alternatieve geneeswijzen. Onderhoudend, maar doorspekt met een negatieve toon die weinig bijdraagt aan de verhaallijn: veel bitches en trutten en de relatie tussen Elena en haar broer bestaat uit louter vijandschap. Auteur is bekend van krimi’s voor volwassenen en de paardenserie 'Charlottes droompaard'. Hoewel fout…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties