Columns door de Vlaamse muzikante en theatermaakster over haar zoektocht naar succes en persoonlijk geluk.
Titel
Halfvolwassen
Auteur
Nele Van den Broeck
Illustrator
Glitterende Eenhoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2019 | Andere uitgaves
220 p. : ill.
ISBN
9789492626691 (paperback) 9789464101591 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dertigjarige Vlaamse Nele Van den Broeck is in eigen land onder meer bekend als muzikante, columniste en theatermaakster. In dit boek (haar debuut) heeft zij een aantal van haar eerder verschenen columns en korte teksten gebundeld. Het is een samenvatting van haar zoektocht naar zichzelf van haar dertigste tot haar 34ste levensjaar, waarin zij worstelt met volwassen worden en het al dan niet opgeven van haar langgekoesterde droom om door te breken als artiest. Ze houdt zichzelf soms moeilijk overeind in de harde wereld van afwijzing door platenbazen en liefdes in meerdere Europese landen. De lezer wordt dan ook wel degelijk meegenomen in haar onvermijdelijke depressie. Nele maakt de wereld niet mooier dan zij is en het cynisme druipt dan ook met regelmaat van de pagina's. Toch heeft dat ook iets aandoenlijks en dat maakt dat je met haar te doen hebt. Hoewel je haar rust toewenst, gun je haar ook het succes, al was het alleen maar voor haar dappere volharding. Columns afgewisseld me…Lees verder

Over Nele Van den Broeck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Elisewin

Nele Van den Broeck (Merchtem, 1985), ook bekend onder haar muzikale alter-ego Nele Needs A Holiday, is een Belgische zangeres, componist, actrice, regisseur, columnist en auteur. Nele studeerde muziekproductie aan het London Centre of Contemporary Music. Voorheen studeerde Nele tegelijkertijd Drama aan het KASK in Gent en Duits en Spaans aan de VUB in Brussel.

Muziek

Onder de naam Nele Needs A Holiday schrijft Van den Broeck popmuziek met hyper-realistische teksten. Nele Needs A Holiday werd muzieklaureaat op Theater Aan Zee 2008, en haalde de finale van Humo's Rock Rally 2010.

In augustus 2010 kwam in eigen beheer de EP It's OK... uit, geproduceerd door Pascal Deweze.

Op 19 september 2014 verscheen It's My Party, het debuutalbum van Nele Needs A Holiday, geproduceerd door Koen Gisen en gedistribueerd via LC Music.

Op 6 oktober 2017 kwam Nele's tweede album Love Yeah uit, geproduceerd…Lees verder op Wikipedia